avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

actiune in constatare

am inaintat in instanta o actiune in constatare prin care aratam ca facturile de intretinere emise de SC. SERVICII COMUNALE SA. Radauti sv. erau eronate si prin aceasta mi-au cauzat un prejidiciu de 2700 de lei intro perioada de 9 luni in care nu am avut caldura si apa calda (fiind debransat de la sistem) iar contoarele de apa au inregistrat in aceasta perioada un consum respectiv de110met.cub apa rece si 8met.cub apa calda+utilitati(canal ,gunoi) iar un fapt relevant al incalcari infr.de neglijenta in servici este ca prima factura figuram cu suma tot.76,53 leipe care am intirziat cu plata ei iar urmatoarea fact.figuram cu plata de 215,52lei intrind deja in sistemul deplata pausal+199,46lei reprezentind restanta luni precedenta#-o +11,59 penalitati iar din acel moment am refuzat sa mai platesc timp in care ei au facut calculul in sist. pausal iar in momentul citiri apometrilor au adaugat inca o data la suma pausalului si pe cea a indexilor de apa pe acea durata .Am cerut o expertiza contabila in acest sens insa nu cred ca mi se va face dreptate si sa platesc ceea ce este inregistrat de contoare ca doar de alea le-am pus si platesc verificare lor si anularea tuturor facturilor in cauza. Imi raspunde cineva daca am procedat bine sau daca trebuia sa dau in cauza penala aceasta societate de hoti in frunte cu directorul sau care ignora si incarca la plata oameni saraci luindu-le toata pensia de la gura. Va multumesc Marian
Cel mai recent răspuns: ContSters106474 , utilizator 12:06, 10 Octombrie 2009
Aveti aceleasi sanse reduse si cu o plingere penala pentru ca trebuie sa dovediti intentia lor de a va frauda
mai bine mergeati pe o plangere penala mai intai si apoi mergeati in instanta.
va multumesc pentru raspuns...intentia se poate observa din factura in care suma restanta ar fi trebuit sa fie de 76,53lei iar ei au rotunjito la 199,46lei si pe care nu au pututo justifica concret, mai ales ca pe suportul acestei greseli sa continuat haotic facturarea in continuare dupa bunul plac al lor. Inca o data va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1. asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune membrilorlor ... nelu51 nelu51 1. Asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune membrilorlor penalitati? 2. daca pot impune penalitati, in ce cont al evidentei contabile se ... (vezi toată discuția)
Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)