avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce studii trebuie sa aiva un presedinte de bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce studii trebuie sa aiva un presedinte de bloc?

A fost ales in blocul nostru un presedinte,care are 8 clase,nu este proprietar si are o restanta de 5000 de lei la intretinere.Ce ar trebui sa facem?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:09, 17 Noiembrie 2017
Contestați alegerea întrucât președintele de asociație trebuie sa aiba studiimedii (liceul). Poate a facut liceul la seral. Administratorul trebuie sa aiba absolvite cursuri în urma cărora da un examen si obține un atestat dat de primar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Qubik a scris:


Contestați alegerea întrucât președintele de asociație trebuie sa aiba studiimedii (liceul).


Nicio dispozitie in vigoare nu prevede conditii de studii pentru a fi ales un presedinte de asociatie de proprietari
Puteti contesta hotararea adunarii generale pentru faptul ca a fost ales in functia de reprezentant legal al asociatiei o persoana care nu intruneste conditiile legal prevazute,respectiv nu detine calitatea de membru proprietar in respectivul imobil
Aspectul ca membrul proprietar care intentioneaza sa acceada la functia de presedinte de asociatie de proprietari detine sume cu titlu de restanta nu constituie temei legal pentru ca acesta sa nu fie ales intr-o functie de reprezentare asociatie de proprietari
daca nu este proprietar nu poate sa fie presedintele celorlalti proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 196/2018 kronstadter kronstadter Ce consecinte poate avea faptul ca un proprietar de apartament din cadrul unei asociatii de bloc este presedintele asociatiei, avand drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Presedintele de bloc nu are adresa de domiciliu in bloc,e legal? Mihaita30ct Mihaita30ct Presedintele blocului meu s a ales singur in functia de presedinte .....intrebarea mea este; el nu locuieste in bloc,are adresa din buletin pe alta strada ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari Alexandra Tataru Alexandra Tataru Poate fi presedinte intr-o asociatie de proprietari cu procura notariala si viza de flotant?Persoana respectiva a fost ales in cadrul adunarii ... (vezi toată discuția)