Suntem 6 frati(mostenitori de un teren) din care 3 sunt trecuti pe adeverinta de mostenire din 90'. Pentru cererea de iesire din indiviziune se poate face doar pe baza titlului de proprietate sau se poate face doar cu adeverinta primita in 90'. Cererea de iesire din indiviziunea se poate face doar de unul din cei 3 trecuti pe adeverinta sau de oricare din cei 6?
Nu inteleg la ce va referiti prin "adeverinta de mostenire".
Nu exista adeverinta de mostenire.
Exista certificat de mostenitor (emis de notariatul de stat )sau adeverinta de la Registrul Agricol al Primariei, privind rolul defunctului.
Este vorba de adeverinta de la Registrul Agricol al Primariei, privind rolul defunctului. Acolo sunt trecuti cei 3 frati. Cum pot proceda ceillati 3 frati care nu sunt trecuti in adeverinta in cazul in care toti 6 sunt de acord sa imparta egal
Ar trebui prezentat actul de proprietate la primarie (titlul unde figureaza cei 6 mostenitori) pentru luarea in evidentele fiscale si agricole a tututor 6.
Oricum adeverinta de rol din '90 nu mai e valabila. E necesara una mai recenta. Insa adeverinta nu atesta decat faptul ca proprietarul e inscris in Registrul Agricol cu acea suprafata. Ea nu constituie un act de proprietate.
Cererea pentru iesirea din indiviziune o poate face oricare dintre coproprietari.
In legatura cu titlul de proprietate, noi il asteptam de la primaria comunei pentru ca ni se tot spune de cativa ani ca trebuie sa ajunga la numarul nostru, ex nr: 84. Este posibil ca noi sa asteptam de ani buni sa se ajunga la numarul nostru? Nu exista o cale mai rapida prin care sa obtinem titlul de proprietate? Nu putem astepta iar cativa ani ca sa ni se raspunda ca nu s-a ajuns la numarul 84.
Puteti sa-mi explicati ce anume inseamna: "Orice copartasi poate cere sistarea starii de indiviziune, prin imparteala." Adica unul din cei 3 frati poate cere sistarea de indiviziune prin imparteala? In cazul acesta, primaria nu ar trebui sa ne anunte?
Litigiu
razvan0786
titlu de proprietate.dupa defunctul meu tata ,suntem patru mostenitori iar titlul de proprietate a ramas la unul din fratii mei care nu vrea sa mi l inmaneze ... (vezi toată discuția)
Legea 18
aiurelu36
Tata a decedat in 2009,la varsta de 77ani,acum eu mama si frate-mi vrem sa facem acte pe casa construita de el in 1948,si pe terenul mostenit de tata de la ... (vezi toată discuția)