avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Deces la locul de munca 1986
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Deces la locul de munca 1986

Mai avem acces la documentele intocmite pentru un deces la locul de munca in 1986?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 18 Noiembrie 2017
Au trecu totusi peste 30 de ani de la producerea evenimentului. Puteti face o solicitare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la firma care a inregistrat evenimentul produs si eventual la ITM. Arhiva cu dosarele de cercetare AM are termen de pastrare conform documentelor interne aprobate la nivel de firma/ ITM.
Nu mentionati motivul pentru care doriti acces la astfel de documente. Este posibil ca in cazul in care solicitati acces la documente si acestea se regasesc in arhiva sa aveti nevoie de o hotarare judecatoareasca definitiva in acest sens.
În 1986 nu exista ITM, prin urmare depuneți solicitarea dvs degeaba la aceasta instituție.

Daca întreprinderea / instituția nu mai exista încercați la Arhivele Nationale sau la detinatorii legali ai arhivei acesteia.
La ITM in arhiva (atunci se numea Inspectoratul de Protectia Muncii) in mod normal veti gasi documente (proces verbal cercetare, declaratii) despre accidentul mortal de munca. Termenul de pastrare al documentelor ce sunt legate de producerea accidentelor mortale de munca este de 50 de ani.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
inspectorSSM, utilizator
Din păcate, niciun ITM din tara nu deține o astfel de arhiva a fostelor unități de stat.

ITM -urile actuale s-au înființat prin anul 2000.
Nu este vorba de a detine arhiva fostelor institutii de stat, ci de procesul verbal de cercetare a unui accident de munca soldat cu decesul victimei, caz in care cerecetarea era de competenta Insp. teritorial de protectia muncii in urma cu 30 de ani. Actualele ITM-uri s-au infiintat pe structura vechilor ITPM si daca nu s-a preluat arhiva, aceasta trebuia depusa la Arhivele statului din judet in conditiile legii.
Nu avem de unde sti, doar putem presupune, daca nu intrebam la ITM, daca detin sau nu PV de cercetare AM respectiv, aflat in discutie.

Alte discuții în legătură

Accident mortal marian885 marian885 Buna ziua, un coleg de munca a plecat in interes de serviciu cu masina de la firma. A murit pe drumul catre agentul comercial. Inteleg ca firma trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Deces la locul de munca ContSters254006 ContSters254006 Doresc să va descriu pe scurt problema mea. O persoană din familia mea a avut un accident mortal, în locul in care muncea, in timpul programului. ... (vezi toată discuția)
Deces la locul de munca, in delegatie Catalin08 Catalin08 Buna seara, As dorii sa ma ajutati cu ceva informatii. In cadrul firmei X 2 angajati au plecat in deplasare in tara. Si-au terminat activitatea in ziua 1 si ... (vezi toată discuția)