avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire testamentara

In urma decesului parintelui , a ramas un testament notarial lasat sotiei(bunuri mobile si imobile) .Se ajunge la notar pentru declansarea succesiunii .Acolo cei doi copii sunt intrebati daca fac declaratie de acceptare sau renuntare la succesiune.Care este diferenta intre una si alta.Ce se intampla daca amandoi fac acceptare?Ce se imtampla daca amandoi fac declaratie de renuntare?Dar daca unul accepta si celalalt renunta? Cred ca acceptare inseamna ca cei doi accepta ca mostenirea sa se intabuleze pe numele sotiei, dar renuntare la succesiune?Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:31, 17 Noiembrie 2017
Renunțare înseamnă sa nu primească parte din mostenire.Cei care vor accepta, vor primi fiecare partea proprie din mostenire.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul incheiat la notar isi poate pierde valoarea? dragoiileana dragoiileana in speta este vorba de doi soti care si-au incheiat testament la notar in care se specifica clar, in cazul decesului unuia dintre ei ii revin toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Act depus la notar renuntare drepturi in urma succesiunii ana-op ana-op Buna ziua, In urma decesului parintilor mei, s-a facut succesiunea dupa amandoi. Suntem 2 frati. In urma succesiunii averea se impartea pe din doua. Eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)