avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este termenul de introducere a plingerii penale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este termenul de introducere a plingerii penale pentru fals si uz de fals?

Persoanele cu care ma judec de ani de zile au formulat o plingere penala impotriva mea pentru fals si uz de fals, sustinind ca inscrisurile pe care le-am folosit in instanta ar fi false. Va rog mult daca e posibil sa-mi spuneti daca exista un termen de introducere a plingerii penale prntru fals si uz de fals, avind in vedere ca acestia au avut la cunostinta de existenta acestor inscrisuri de cel putin 2 ani. Cu respect va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt infractiuni care se sesizeaza la plangere prealabila.
5 ani este termenul de prescriptie a raspunderii penale in cazul acestor infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare prescriptie . panteraadi panteraadi Buna seara ...Plangere penala formulata pt. un presupus fals, invocat de partea vatamata cu privire la un act emis de o primarie in anul 1998 .Organului de ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere intarziata nathaniel nathaniel o persoana este amenintata cu o arma si batuta , dar nu depune plangere la politie imediat daca depune plangere cu martori dar dupa cativa ani mai este luata ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere a unei plangeri penale astridamel astridamel am depus o plingere in vederea unei anchete penale , la parchet, pt furtul unei masini si abuz de incredere si mi s-a raspuns ca am depasit termenul legal al ... (vezi toată discuția)