avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... proprietate imobiliara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

proprietate imobiliara

am de gand sa cumpar un imobil, de la un dezvoltator imobiliar-grandis residence care se afla in constructie si care are termen de finalizare decembrie 2019/daca eu semnez un antecontract si platesc un avans integral ( etapizat nu pot plati, pentru ca, daca as plati, printr-o alta metoda, etapizat, ar veni o suma mai mare, si nu-mi permit, pot sa platesc integral, la antecontract, iar dezvoltatorul imobiliar intra intr-o incapacitate de plata fata de banca cu cae colaboreaza si intra intr-o insolventa, in acest caz descris, cum imi recuperez banii, dati printr-un antecontract, in conditia in care in primul rand banca si-ar trage datoria, iar eu, daca as prinde ceva, mizilicul?al;tcumva poate sa fie recuperata integral?
Cel mai recent răspuns: Viorel GRADINARU , Mediator 02:45, 19 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumpararea de proprietati imobiliare in constructie cu termene de finalizare atat de indepartate prezinta riscuri majore. In situatia insolventei dezvoltatorului. practic sansa dvs. de a vi se restitui avansul platit ar fi mai mare daca ati urma procedurile descrise la link-ul : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator imobiliar onest mexic85 mexic85 context: vreau sa vand un apartament, propietate personala, si sa cumpar un apartament,aflat in constructie, de la un dezvoltator imobiliar: grandis residence ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
Riscuri achizitionare garsoniera bloc in constructie, cu finalizare peste un an gibraltarianul gibraltarianul As dori sa stiu cat de sigur este de a cumpara o garsoniera cu finalizare peste un an si 3 luni, blocul fiind acum in constructie, la etajul 1 din 7. ... (vezi toată discuția)