Viorel GRADINARU a scris:
Solutia cea mai la indemana si fireasca este sa cedati (vindeti) vecinului o fasie din terenul dvs. daca prin aceasta nu se ingusteaza prea tare latimea terenului dvs. Avand in vedere ca suprafata vanduta va fi relativ mica, vecinul va putea sa va plateasca un pret peste pretul pietei pe mp a zonei. Bineinteles ca veti negocia si faptul ca ar fi normal ca el sa plateasca costurile cu dezmembrarea terenului si a cele aferente procedurii de vanzare. Eventual apelati impreuna la un mediator(eventual cu studii juridice). In felul acesta veti ramane cu vecinul in relatii bune pe viitor si veti avea satisfactia sufleteasca ca ati facut o fapta buna!
Multumesc pentru raspuns. Din pacate este un pic mai complicat. Vecinul nu este pur si simplu un strain ci o ruda de gradul 2. Este un razboi total intre mine si toti ce stau acolo. (sunt inconjurat de rude de gradul 2 din stanga, dreapta si fata). Am incercat sa discut omeneste cu vecinul care are o parte din locuinta pe partea mea de teren dar nu am rezolvat nimic. Ori cumpara terenul cu ~3000 de euro cand el valoreaza ~7000 ori nu cumpara nimic. Sunt oameni batrani, 75+ de ani, nu inteleg ei ce este acela un mediator. Imi pare extrem de rau ca nu am reusit/reusesc sa o rezolv pe o cale amiabila cu acesti oameni. Din acest motiv am nevoie de alte solutii.
Multumesc din nou si astept si alte idei/solutii!