avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituirea unui grup infractional organizat + legea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituirea unui grup infractional organizat + legea 194/2011

Buna ziua, ma confrunt cu o mare problema domnilor. Acum un an de zile am fost arestat preventiv 30 de zile, urmand succesiv sa-mi fie prelungita masura pana la 6 luni, acum sunt in faza de camera preliminara. Nelamurirea mea este in felul urmator: Eu cunosteam personal o singura persoana cu care si aveam legatura infractionala , persoana respectiva fiind dintr-un oras diferit de mine. El la randul lui a avut oamenii lui de care eu nu aveam habar, nu am luat legatura cu ei, nu ne-am contactat niciodata, daca am fi trecut unu pe langa altu pe strada eram pur si simplu straini. Problema e ca persoana cu care aveam legatura a vb in telefon cu oamenii lui despre mine gen hai sa punem cu totii bani sa luam de la baiatul ala, adica de la mine dar eu crezand ca marfa era doar pt respectivul. Asa am fost bagat in grup infractional si mai rau ca sunt capul lor deoarece eu i as fi aprovizionat dar fara de stire.. Este posibil sa ma achite de acest grup infractional sau imi va ramane pana la condamnare? Am vreo sansa la suspendare? in mare parte as vrea sa merg pe procedura simplificata. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel de dosare sunt complexe si necesita studiu. Angajati-va un avocat care sa studieze dosarul si discutati cu acesta strategia apararii.
Din practica va spun ca nu este obligatoriu ca membrii grupului sa se cunoasca intre ei sau sa comunice direct, este suficient faptul ca accepta sa ia parte la activitati infractionale care, in mod evident, nu pot fi comise decat prin actiunea conjugata a mai multor persoane.
Aceiasi conditie este indeplinita si in situatia in care fiecare din membrii grupului comite o serie de activitati care insumate dau un intreg ce formeaza insasi scopul grupului.


Cred ca aveti dreptate. Am aparator ales si este bun, a mai avut cazuri de genul si in mare mi a zis acelasi lucru. Eram curios de o alta parere profesionistă si va multumesc pt raspuns, a motivat in cereri si exceptii in camera preliminara , printre altele ca un grup organizar s ar defini prin minim 3 persoane fiecare sa aibe functii clar stabilite intre noi cum ar fi sa existe dovezi ca noi am fi pus la cale de comun acord sa comintem o anunita infractiune. Adica tu ai rolul ala tu asa celalalt asa. Mi se pare absolut nedrept ca eu sa nu vad in viata mea pe nici unul din membrii si sa ma acuze ca am.constituit un grup infractional pe care nu l cunosc. Ce treaba am.eu cu ce facea respectivul care se gasea cu mine? El.venea din alt oras se deplasa la mine si pleca imediat, era treaba lui ce facea mai departe. Dar asta e legea si justitia din romania. Nu ma declar nevinovat dar nici ca am format o banda organizata. Macar de o.formam pe bune si atunci nu-mi parea rau ca stiam ca am facut-o.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a motivat in cereri si exceptii in camera preliminara , printre altele ca un grup organizar s ar defini prin minim 3 persoane fiecare sa aibe functii clar stabilite intre noi cum ar fi sa existe dovezi ca noi am fi pus la cale de comun acord sa comintem o anunita infractiune. Adica tu ai rolul ala tu asa celalalt asa.

Ce spuneti dvs sunt aparari de fond, obiectul camerei preliminare este altul...
Asa este, s au atacat mai multe cum ar fi mandatul de interceptare. In prima luna de interceptare nu au avut mandat pe nr meu de tel, dar in schimb era cealalta pers interceptata,
Pe el il viza mandatul de supraveghere. Pai si eu mai am cum sa merg pe procedura simplificata daca vreau sa atac prin motivarea aia de grup organizat? Sau trebuie sa spun din prima ca merg pe procedura simplificata si sa mi asum tot rechizitoriul fara ca faptele sa fie adevarate in totalitate. Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

a motivat in cereri si exceptii in camera preliminara , printre altele ca un grup organizar s ar defini prin minim 3 persoane fiecare sa aibe functii clar stabilite intre noi cum ar fi sa existe dovezi ca noi am fi pus la cale de comun acord sa comintem o anunita infractiune. Adica tu ai rolul ala tu asa celalalt asa.

Ce spuneti dvs sunt aparari de fond, obiectul camerei preliminare este altul...


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si eu mai am cum sa merg pe procedura simplificata daca vreau sa atac prin motivarea aia de grup organizat?

Aici trebuie sa intervina maiestria avocatului, procedura simplificata nu este incompatibilă cu dispunerea unei soluții de achitare atunci când din probele administrate rezulta lipsa tipicității faptei de care sunteti acuzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controversa cu privire la procedura simplificata cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar, un inculpat este acuzat de comiterea a 2 fapte de contrabanda. Pentru una dintre cele 2 fapte nu este vinovat, a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie perchezitie informatica drasim drasim Buna ziua! In anul 2016 am fost subiectul unei perchezitii informatice Anul acesta am observat ca mandatul de perchezitie informatica in momentul efectuarii ... (vezi toată discuția)
Ce este neconstitutional? pronuntarea fara citarea partilor in camera preliminara sau toata procedura? mezgageza mezgageza ICCJ a pronuntat ca procedura de camera preliminara este neconstutitionala fara citarea partilor sau toata procedura camerei preliminare a fost declarata ... (vezi toată discuția)