am avut un accident cu autoturism propietate personala {am evitat un caine dupa care am avut impactul cu un pom), aveam viteza legala,nu am consumat bauturi alcolice.Persoana din dreapta mea a suferit vatamare corporala pentru care a necesitat 12 zile spitalizare si 7 zile concediul medical..Nu are pretenti materiale sau morale,si nici nu vrea sa se prezinte la I.M.L.sa faca expertiza ,a dat declaratie la notariat ca, nu are nici o pretentie. este obligatorie expertiza medicala daca partea vatamata refuza sa se prezinte ioar organele de politie cere pentru dosar.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS #-o
in mod firesc, politia ar trebui sa inchida dosarul, pe lipsa plangerii victimei si a nr. mic de ingrijiri medicale, caz in cae nu e necesara acea expertiza. Insa, e bine sa va prezentati personal la politie, pentru a sti stadiul de solutionare al dosarului.
In cazul in care ati platit persoana accidentata cu o suma de bani si aveti asigurare RCA, ar fi bine sa solicitati de la asigurator acea suma ( in toate tarile civilizate, acest gen de diferent se rezolva pe cale amiabila, intre asigurat, asigurator si persoanele care au suferit vreun prejudiciu, avocatii acestora negociind sumele de bani cuvenite, fara santaj si fara amenintari intre soferul vinovat si pers. care a fost accidentata).
Avand in vedere numarul redus de zile de ingrijiri medicale,nu exista niciun fel de implicatii penale(fapta nu constituie infractiune) ca urmare a vatamarii persoanei de langa dvs.,din autoturism.
In mod normal,dosarul ar fi trebuit inchis,avand in vedere lipsa plangerii si cuantumul zilelor de ingrijiri medicale necesitate de partea vatamat.
Ar fi bine ca persoana vatamata sa se prezinte la politie,impreuna cu dvs.,unde ar urma sa declare ca nu mai are niciun fel de pretentii civile, si nici nu cere efectuarea unei expertize medico-legale,ea fiind dezdaunata,conform intelegerii de la notar,pe care trebuie sa o depuna in copie.
Mergeti impreuna si rezolvati situatia,
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident rutier...
kino
Buna ziua as avea si eu o intrebare,dar inainte de a va adresa intrebarea trebuie sa va explic situatia prin care trec.
Am avut un accident rutier in care eu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier auto
mangoman
Salut, in urma cu doua luni am avut un accident cu un motociclist neacordandu-i prioritate, el intre timp a optinut 28 zile ingrijiri medicale de la IML si a ... (vezi toată discuția)