avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi în calitate de concubină?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi în calitate de concubină?

buna ziua.sint divortata,am 3 copii ,si trei nepoti,traiaesc in concubinaj de 15 ani ,am hotarat sa cumparam un teren pt o casa,terenul este cumparta pe numele concubinului cu care nu am copii si nici concubinul nu are alti copii din o alta relatie ,nu a fost casatorit niciodat,cincubinul avind la randul lui nepoti 4 la numar dupa o sora si un frate,concubinul la randul lui sint 4 frati de toti.eu ca si concubina daca ,concubinul moare inaintea mea cine si ce drepturi au dupa moartea lui.si in timpul vietii eu contribuind la construirea casei in orice situatie de exempli nu mai merge relatia ne despartim voi fi despagubita.multumesc pt raspuns.calin melita
Cel mai recent răspuns: ramopopa , utilizator 18:29, 19 Noiembrie 2017
La moștenire nu veti avea nici un drept.
Cel mult un drept de creanta asupra cheltuielilor facute cu imobilul
Ce drepturi sa aveti daca nu sunteti trecuta in acte ca proprietara sau ca va apartine ceva? Ce aveti pe numele dumneavoastra este al dumneavoastra ce nu, nu este.
- va casatoriti si atunci bunurile vor fi la comun, daca moare sau va despartiti in cazul acesta sigur veti primi ceva
- ajungeti de comun acord si impartiti bunurile in cazul in care va despartiti sau daca moare veti face intelegerea cu membri familiei lui, poate chiar concubinul sa ceara familiei lui sa va dea si dumneavoastra ceva
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
ramopopa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima pensie iricon iricon Buna ziua, In cazul in care pensionarul decedat (11 octombrie 2010) a trait in concubinaj 30 de ani cu concubina si nu are copii, (are doi nepoti de ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru succesiune in cazul concubinajului mmtudor mmtudor Buna ziua, Va rog frumos, am nevoie de sfaturi Traiesc in concubinaj de 16 ani, nu avem copii, relatia este OK. Legalizarea relatiei am tot amanat-o din ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepotii concubinului cfrserth cfrserth Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu Dl. X intr-o locuinta inchiriata. Nu avem si nu vom avea copii. Dl.X are un frate cu antecedente penale (delapidare) ... (vezi toată discuția)