avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile gravidei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile gravidei

Buna seara! Am si eu o întrebare: unde pot depune o plângere daca nu mi se respecta la serviciu drepturile de gravida? Am anunțat de 2 saptamâni ca mi-a recomandat doctorul sa muncesc doar 6h/zi (începând de acum 2 sapt) si nimeni nu face nimic! Tot 8,5h/zi muncesc si nici macar nu vor sa-mi dea liber pe 30 nov si pe 1 dec, desi e liber de la stat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 20 Noiembrie 2017
OUG 96/2003
art.13
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

Incălcarea dispoziţiilor prevăzute la art.13 se sanctioneaza cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac Criseka3366 Criseka3366 Sunt insarcinata in 26 de saptamani iar angajatorul m-a pus sa vin la 4 ore cu reducerea salarului la 400 lei.Nu vor sa ma duc nici la 6 ore cu mentinerea ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru in timpul sarcinii Dana2112 Dana2112 Buna ziua, Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc. Am dus la angajator ... (vezi toată discuția)
Munca Andreealuca32 Andreealuca32 Buna seara as avea si eu o intrebare...lucrez la un magazin am ramas gravida iar eu am un program de 6 ore pe zi si sunt platita dupa statul de plata...este ... (vezi toată discuția)