avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Dacă în urma divorțului s_a stabilit domiciliul copilului la mine dar cu autoritate comună mă pot stabili în altă țară cu acesta dacă tatăl nu este de acord? Țin să menționez că copilul are deja pașaport și o procură din partea tatălui pt a călători valabilă 1 an. Pot să îl înscriu la școală pe baza acestei procuri? Tatăl nu a plătit niciodată pensie alimentara, iar copilul nu este pe numele lui deoarece la căsătorie tatăl a trecut pe numele meu și în urma divorțului a revenit la numele de dinainte.. Mă ajută cu ceva? Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Ramonaghita, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 20 Noiembrie 2017
Buna seara
Nu este cea mai buna treaba pentru ac tatal v-ar putea acuza de rapire internationala.
Puteti pleca in strainatate in baza acelui acord, insa pt ca va stabili in strainatate, aveti nevoie de acordul tatalui dat pt asta sau o hotarare a instantei .
Daca tatal nu e de acord cereti in instanta schimbarea domiciliului copilului in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După divorț, minorul a fost încredințat spre creștere și educare mamei. poate ea să-i facă pașaport și să-l scoată din țară fără semnătura tatălui? Eduard2017 Eduard2017 Bună seara. După divorț sa încredințat spre creștere și educare mamei fata. Tatăl sa aibă dreptul la vizitare cu preluare prima duminica și a 3 a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt divortata si recasatorita, am o fetita minora ... FBea@yahoo.com FBea@yahoo.com Buna seara, sunt divortata,si recasatorita,am o fetita minora , in custodie comuna cu fostul sot . In toamna asta ne am mutat in strainatate tot cu fetita, ... (vezi toată discuția)