El si ea sunt impreuna 3 ani. Se casatoresc in 2009. In 2014 divorteaza la cererea lui in urma adulterului comis de ea.
In timpul cat au fost impreuna si pe perioada casniciei cei 2 construiesc o casa pe terenul socrului mare si cu banii acestuia, 20000 euro bani a caror provenienta poate fi dovedita. Teren, casa, absolut tot sunt pe numele socrului mare. La divort nu fac partaj insa el ii cedeaza fara niciun act jumatate din dotarile casei (mobila, electrocasnice etc). In 2013 cei 2 fac un credit in franci pe numele ei, iar el ca girant. El continua sa achite insa nu integral din cauza cresterii valorii francului. Li se pune poprire ambilor, ei pana sa intre in concediu de crestere copil pt ca s-a recasatorit. Acum, la 3 ani dupa divort, ea il da in judecata pe el si pe parintii lui cerandu-le suma de 10000 euro, suma pe care ea o considera echivalentul a cat a investit ea in casa, respectiv 75% din salariu si creditul facut in 2013 cu 1 an inainte de divort. Mentionez ca veniturile ei pe perioada concubinajului si a casniciei au fost mici sau deloc pe o perioada. Ce sanse reale sunt ca ea sa castige?
Depinde de probe, trebuie analizata rutina celor doi fosti soti, contributia in bani si munca, beni de nunta, mosteniri, ce s-a intamplat cu francii din credit nu stim... merge domnul la un avocat cui actele pe care le are, venituri, facturi, dovezi de toate felurile. Incercati sa negociati inainte de primul termen.
Cu francii din credit s-a refinantat un credit mai vechi de nevoi personale si restul s-au folosit pentru diverse. Nu exista nicio factura, chitanta, plata pe numele ei. Ea nu a avut nici macar domiciliul acolo unde a locuit. Ea, stiind ca nimic nu a fost si nu este pe numele lui, da in judecata pe fostii socrii, cei care sunt proprietari ai terenului, ai casei in care ea a locuit fara forme legale.
Din punct de vedere legal, doamna a actionat corect!
Dai în judecatâ pe cel care beneficiazâ de munca ta nu un vecin.
Dacâ doamna are posibilitatea sâ dovedeascâ faptul câ domiciliul comun legal a fost în casa respectivâ atât în perioada constructiei cât si dupâ, aveti tot interesul sâ luati un avocat, R/P/D
Precum am spus, doamna nu a avut niciodata domiciliul legal in casa respectiva.
Intrebarea este legata de faptul ca ea nu are cum sa dovedeasca investitia vreunei sume de bani in aceasta casa. Oricum investitia ei este mult mai mica decat cea a fostului sot si a fostilor ei socri. Din salariu a trebuit sa se si intretina, sa aloce bani pentru traiul zilnic, utilitati, transport, haine, vacante etc.
Legat de ce spunea cineva mai sus: nu exista mosteniri, bani de nunta etc. Exista doar un teren si o casa pe numele fostului socru. A locuit in acea casa cu fostul sot fara forme legale.
Multumesc pentru raspuns.
Nu conteaza formele legale, va legati de detalii nesemnificative. Nu conteaza nici numele pe care s-au eliberat facturile/chitantele.
Conteaza daca s-a imbunatatit imobilul, cine a contribuit, cu ce, care e procentul sotilor si, apoi, al fiecarui sot. In mare, cam asta.
Partaj dupa divort.
elena w
Buna ziua. Am divortat recent si acum ma gandesc sa fac si partajul. Daca imobilul unde am stat impreuna cu fostul sot si copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)