avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de

Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de 500,00 lei si totodata posibilitatea de a contesta la judecatoria sectorului unde domiciliez respectiva amenda contraventionala.

Sincer, doresc sa platesc amenda cu pricina dar, o data procesul-verbal constata ca pana la receptionarea liui cu confirmare de primire nu am avut cunostinta de continutul recomandatei prin care s-a transmis acest p-v si totodata, daca puteti sa ma ajutati, in ce conditii pot achita doar jumatate din minimul amenzii si mai ales, unde se poate face aceasta plata a amenzii, in conditiile in care, in respectivul p-v nu apare locatia punctului de incasare, in cat timp beneficiez de facilitatea de a achita jumatate din amenda, toate aceste elemente nefiind specificate in p-v iar, agentul de politie(constator) nu s-a straduit sa-mi comunice toate aceste informatii, crezand poate ca am informatii in domeniu !

In speranta ca voi fi ajutat cu toate aceste informatii - ma aflu pentru prima oara in aceasta situatie ! -astept orice sfat care sa-mi fie util in aceasta speta !

Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenele se calculeaza de la data primirii procesului verbal.
Aveti 48 de ore in care puteti achita 1/2 din amenda.
Aveti 15 zile in care puteti contestat acesta proces verbal de contraventie.
Plata se face la directia taxe si impozite din localitatea de domiciliu - va trebui sa prezentati procesul verbal impreuna cu plicul pentru a face dovada celor 48 de ore. In unele situatii se solicita copie de pe procesul verbal impreuna cu o copie de pe actul de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)