avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Complex rezidential: problema parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Complex rezidential: problema parcare

Buna ziua, am cateva nelamuriri cu privire la legalitatea unei bariere montate ansablului rezidential unde locuiesc.
Exista mai multe blocuri si sunt doua asociatii de locatari separate.. prima asociatie are locuri de parcare ce au putut fi cumparate la subteran, cea de a doua nu are momentan(exista un plan pentru un alt bloc ce va avea parcare subterana), motiv pentru care dezvoltatorul a decis sa ne ofere facilitatea de a parca pe locurile din complex supraterane ce inca nu au actele necesare pentru a fi vandute catre noi. Problema este ca dezvoltatorul nu ne-a dat nici un act pentru acele locuri de parcare intre timp a intrat in insolventa nu se mai poate lua legatura cu ei, este mai complicat.
O noua problema este faptul ca asociatia care are parcare subterana in proprietate a montat o bariera la intrarea in complex si noi cei care nu avem loc cumparat sau inchiriat nu mai avem acces in complex cu masinile, in conditiile in care si noi avem cote de teren din drumurile de acces in contractul de proprietate al apartamentelor.
Intrebarea mea este: este legala acea bariera? Este normal sa nu intram cu masina daca nu avem loc de parcare cumparat/inchiriat, cu mentiunea ca intreaga parcare supraterana este libera de contract si in proprietatea dezvoltatorului.
Sper ca am expus toate datele pentru un raspuns cant mai aproape de speta.
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: MihaelaP1234 , utilizator 13:51, 22 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aparent bariera este montata ilegal la intrarea in complex, iar din ce povestiti bariera ar fi trebuit instalata la intrarea in parcarea subterana. De ce nu au montat-o acolo si au montat-o la intrarea in compex? Nu as putea sa va spun. Insa solutia se gaseste fie intr-o discutie amiabila cu "ceilalti", fie intr-un schimb de note intre asociatii, fie in instanta de judecata. Prea multe nu ar mai fi de spus.
Parcarea subterana are si ea bariera. Dar au simtit nevoia sa mai puna una la intrarea in complex pentru a gestiona doar ei cine intra in curtea complexului, legandu-se de ideea ca noi nu avem contracte pe locurile de parcare. Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației mi-a blocat accesul cu mașina în cadrul complexului pe motiv că nu am un loc de parcare cumpărat/închiriat. cum pot rezolva acest abuz? Bogdan_C93 Bogdan_C93 Buna ziua, am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu lamuriri competente, eu unul nu cunosc legislatia in domeniul acesta asa ca am nevoie de ajutorul vostru. ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)