avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minoră, aș vrea să depun o plângere penală. Pot ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minoră, aș vrea să depun o plângere penală. Pot face asta fără să afle părinții?

Sunt santajata de aproape un an de zile de catre un băiat. Acesta ma santajeaza cu poze intime care au fost trimise de mine catre el. Părinții mei nu stiu despre acces lucru. Santajul a inceput de la vârsta de 16 ani, iar el avea 17. Ma lăsat in pace ceva timp. După ce am împlinit 17 ani si mai precis după ce a inceput scola in septembrie 2017 a inceput iar. El a împlinit varsta de 18 ani. Imi cere sa întrețin relatii sexuale cu el ca sa steargă pozele si tot ce tine de mine, iar daca nu fac asta ma amenință ca vor afla toți de ceea ce am facut. Mesajele cu el nu le mai am pentru ca le-am sters crezând ca am scăpat de el. As putea depune plângere singura, fara ca vreun părinte sa afle ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:13, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a depune plangere, trebuie sa aveti incuviintarea parintilor.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua,
Da, mergeti la politie si spuneti TOT dar s-ar putea sa fie nevoie si de prezenta parintilor.
Pastrati mesajele actuale ca dovada.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand peste 14 ani, poti depune plangere personal. Cazul este penal (santaj) si e f putin probabil ca parintii tai sa nu afle. De obicei, santajul se demonstreaza prin flagrant. Adica politia supravegheaza partea vatamata cand aceasta da curs santajului, intervenind la momentul in care flagrantul e realizat. Posibil sa iti puna microfon etc. Santajul este o infractiune grava si, odata pornita cercetarea penala, plangerea nu mai poate fi retrasa.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa cautati printre postarile de aici si sa gasiti cele mai interesante postari pe aceasta tema pentru ca sunt destule. Legea e chiar dura in asemenea cazuri. Pastrati dovezile santajului de acum incolo si trimiteti-i link-uri cu ce risca sa pateasca daca depuneti plangere. Azi un link cu legea, maine un link cu o discutie de aici, poimaine un alt link ... Chiar daca nu mai aveti dovezile puteti blufa si spune ca le aveti si ca daca nu se potoleste poate ajunge la puscarie. Cateodata asta ajunge pentru a linisti treburile. Daca continua spuneti-le la parinti realitatea si depuneti plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pornografie infantila Andreea1820 Andreea1820 Buna seara! Sunt fata, am implinit de curand 18 ani, am avut o relatia toxica impreuna cu un baiat 2 ani jumatate , care s-a sfarsit acum o luna . De atunci ... (vezi toată discuția)
Hartuita de fostul iubit marasibiu1993 marasibiu1993 De doua saptamani de cand am rupt relatia cu fostul prieten nu reusesc sa scap de el. Ma suna intruna, primesc mesaje peste mesaje si vad ca nu inceteaza. La ... (vezi toată discuția)
Santaj cu poze ContSters299712 ContSters299712 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati intro problema destul de serioasa pentru mine. Deci problema probabil deja e banala, de multe ori ati auzito la alte fete, un ... (vezi toată discuția)