avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate ceruta de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate ceruta de tata

Tot legat de acest subiect:
Caz: in timpul casatoriei se naste un copil care este recunoscut de tata, insa dupa câțiva ani are dubii cu privire la faptul ca este tatal biologic dar nu întreprinde nici o actiune. După 30 si ceva de ani ii cere copilului de acum adult, sa faca un test de paternitate. Copilul accepta , testul arata ca tatal care l-a crescut nu este si tata biologic.
Intrebarea este, Are acesta dreptul dupa atatia ani sa ceara in instanță stergerea din certificatul de nastere al copilului numele tatălui si automat decaderea din toate drepturile sale (de mostenire de ex, etc)?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
SidoniaJ, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:54, 23 Noiembrie 2017
Buna seara,
Da are dreptul.
poate avea castig de cauza in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la actiune pt o tagada de paternitate e prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru promavarea unei actiuni in tagada paternitatii. Mentionez ca perioada conceptiei copilului este ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)