in anul 2008 am inchiriat un spatiu comercial intr-o piata ( prin licitatie publica ) aprilie 2009 am primit o notificare pe motiv ca am restante la chirie pe notificare am semnat de primire si atit , in termen de 5 zile ( intelegere verbala cu conducerea pietei ) am achitat datoria , la achitarea datoriei am fost la jurista , la contabila sefa si la directorul de atunci sa intreb daca totul este ok mi sa raspuns ca da acea notificare nu mai produce efecte , in continuare am primit facturi de chirie si utilitati pe care le-am achitat in termen , in data de 07 10 2009 noul director de piata a venit cu un scandal monstru si cu amenintari de aruncare a marfi di magazin pe motiv ca acel spatiu nu mai este al nostru si trbuie eliberat imediat . Ce pot face , este legala aceasta atitudine ?
atitudinea nu este legala si morala. trebuie sa studiati clauzele contractuale cu privire la modalitatile de reziliere a contractului de inchiriere tinind cont de culpa partii din cauza careia se produce acest fapt. de asemeni trebuie sa aveti in vedere termenul pentru care a fost incheiat contractul. daca sinteti in culpa fata de executarea contractului de inchiriere, rezilierea este sanctiunea de drept civil care vi se aplica. daca nu sinteti in culpa, directorul pietei savirseste un abuz.
Solicitarea de a elibera acel spatiu nu se face verbal, ci printr-o notificare. Momentan, pana primiti notificarea stati linistit....nu sunteti obligat sa parasiti acel spatiu. Insa ca un sfat, cititi cu atentie contractul incheiat si vedeti care sunt conditiile de incetare sau reziliere a contractului. Si incercati sa platiti chiria la timp....