avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societatea electrica poate legifera; judecatoarea se ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societatea electrica poate legifera; judecatoarea se poate pronunta de o procedura interna legiferata de electrica

ELECTRICA S.A a intocmit in 2001 o instructiune interna - Oui68/2001- prin care constata, cerceteaza si impune santiuni in furtul de energie electrica adica, pe scurt cum consider eu, se substituie organelor abilitate ale statului: politie, parchet si instanta. ELECTRICA MUNTENIA SUD- actualmente ENEL- aplica aceasta instructiune interna adica cerceteaza un consumator pentru furt de energie electrica, impune plata unei sume de bani pe o factura si inchide furnizarea energiei electrice pina se plateste suma facturata.
Eu, proprietarul unui spatiu inchiriat, am primit o factura de 104 milioane vechi pentru „consum fraudulos” . precizez ca spatiul comercial a fost inchiriat unui chirias care a si plecat cu ocazia cercetarilor societatii.
Faptele s-au petrecut in martie 2004. astazi suntem in octombrie 2009.
ei bine nu stiu citi judecatori au calificat aceasta situatie ca fapt comercial!? Ce o avea din esenta faptului comercial aceasta substituire in atributiile statului de catre electrica? Toti judectaorii au invocat prezumtia simpla – piritul este comerciant- si au refuzat sa cerceteze in esenta daca faptele reclamate de catre mine sunt civile sau comerciale. Trei ani s-a cercetat acest aspect si, in final s-a comunicat dosarul la sectia comerciala a tribunalului Bucuresti.
Am reclamat la parchet. procurorii au calificat actele intocmite de catre electrica ca ACTE SUB SEMNATURA PRIVATA! deci electrica te denunta ca hot de energie electrica, iti impune pe FACTURA o suma de plata pentru furt de energie iar procurorii spun ca acestea sunt ACTE SUB SEMNATURA PRIVATA?!
la tribunalul bucuresti o judecatoare a pronuntat o hotarire judecatoreasca pe aceasta instructiune interna de la electrica. pe baza instructiunii interne judecatoarea a decis ca este legala factura intocmita pentru furt de energie constatat, cercetat si penalizat de electrica pe baza actelor sub semnatura privata! judecatoarea, care trebuie sa se supuna numai legii, in sensul in care este inteleasa LEGEA in Romania, a considerat lege un ordin intern de la electrica, ordin semnat de fostul director cercetat penal, bogiu silviu!?

Solicit ajutor, indrumare.
In primul rind as dori sa stiu daca exista posibilitatea ca o persioana – fizica sau juridica- sa poata legifera. Daca electrica a legiferat o asemenea instructiune interna in locul parlamentului si o judecatoare s-a supus ordinului intern de la electrica vreau sa pot legifera si eu. Doresc doar sa stiu ce conditii anume trebuie sa indeplinesc. Eu consider ca faptele sunt in fara legii si sunt penale, nu numai de substituire in atributiile organelor statului, ci de subminare a autoritatii statului in forma organizata, de grup.

Ce se poate face pentru a obliga pe judecatori se pronunte pe nelegalitatea instructiunii, pe nelegalitatea actelor intocmite de electrica pe baza instructiunii interne, si pentru a mi se plati toate despagubirile pe care enel mi le datoreaza pentru veniturile neincasate din 2004 si pentru daunele morale?
La ce institutii, in afara de CEDO, considerati ca pot, ca am dreptul sa ma adresez si pentru ce motive?

Cu multumiri anticipate!

Cel mai recent răspuns: cirbm , utilizator 08:58, 25 Octombrie 2009
Dv ati scris ca "consumul de energie si plata consumului de energie electrica s-a facut pe contractul persoanelor de la care am cumparat.". Dvs practic nici nu aveti calitate procesuala. Va trebui sa ridicati exceptia calitatii dvs procesuale pasive, fiindca nu dvs sunteti persoana debitoare catre Electrica, ci fostul proprietar de la care ati cumparat imobilul.
multumesc pentru indrumare.
am ridicat problema nelegalitatii instructiunii.
am scris ca nu este aprobat de organele in drept- parlamnet si ANRE.
am scris ca instructiunea nu este act public si, prin urmare, nu-mi este opozabil.
am scris ca ca nu are cauza legala.
am scris ca incalca legea publicata in monitor emisa de parlament si ANRE.
nimic nu a solutionat judecatoarea.
judecatoarea nici nu a consemnat sustinerile-cererile mele si, prin urmare, nici nu s-a pronuntat pe cererile mele.

in ce priveste rezolvarea in penal: am facut plingere penala. s-a pronuntat cu NUP doar pe baza unor foarte scurte declaratii luate doar unor persoane reclamate de mine.
nu s-a identificat macar contorul prin serie si numar, nu s-a cercetat daca s-a furat sau nu, cum si cit. actele intocmite de catre salariatii electrica au fost considerate "acte sub semnatura privata" ...
asa ceva nu mi-am putut imagina.
stimate domnule, din pacate v-ati legat de lucruri mult pre mari si care nu pot rezolva speta dvs. Nu ati avut avocat? El putea sa vada din prima clipa ca dvs nu sunteti titularul facturilor de curent electric, si ca deci nu puteti fi obligat de Electrica sa platiti in locul titularului de factura. Astfel, avocatul dvs in primul rand trebuia sa ridice exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a dvs, daca dvs sunteti paratul si Eletcrica reclamantul. De asemenea o astfel de excpetie se poate ridica si acuma. Chiar si indosarul penal, se poate ridica aceasta exceptie, daca dvs sunteti invinuitul iar Electrica partea vatamata. Aratati ca dvs nu aveti absolut nici o calitate procesuala in cauza, ca Electrica s-a indreptat in mod eronat impotriva dvs.
multumesc pentru sfat!
din pacate nu este aplicabil in cazul meu. este si vina mea pentru ca am prezentat problema mea in mai multe "etape".
Oui68/2001 nu este, in mod evident, nici act legislativ, nici act administrativ.
nu este nici parte a contractului meu sau al chiriasului meu pentru simplul motiv ca ELECTRICA a refuzat intocmirea contractului de furnizare energie electrica pe numele meu sau a chiriasului.

electrica - actual ENEL- a intocmit toate procesele de analiza si reanaliza pe numele vechiului titular si,in final factura intocmita "pentru consum fraudulos" s-a intocmit pentru proprietar "faca contract" citatele sunt exact inscrisuri din factura nusunt inventii ale mele. din acest motiv sustin cu tarie ca FACTURA INTOCMITA ESTE TAXA DE PROTECTIE PENTRU SPATIUL COMERCIAL PE CARE-L DETIN.
eu, proprietar al spatiului inchiriat am pornit actiuni in fata instantei civile. eu sunt reclamant. eu, reclamant- proprietar, am cerut in fata instantei sa cerceteze valabilitatea actului juridic Oui68/2001 prin care slariatii electrica se substituie organelor staului. ei bine, sjudectaorea a atestat doar concluziile din procesele verbale ale salariatilor electrica intocmite pe Ouui68/2001.

JUDECTAOAREA NU A RASPUNS CERERII MELE PRIVIND LEGALITATEA ACTULUI JURIDIC OUI68/2001.

nu exagerez cu nimic in cele ce mi se intimpla.
judecatoarea nitu daniela de la sectia de comercial de la tribunalul bucuresti a pronuntat asa ceva. nu a invocat nici o lege publicata in monitor ci a considerat LEGAL OUI68/2001- ce e aia lege?. factura "fara contract" pentru "consum fraudulos" s-a intocmit in 2002.
judecatoarea nitu daniela de la tribunalul Bucuresti a considerat ca factura - ma rog - dreptul de a cere executarea - nu s-a prescris in 2009 cind a judecat? in 7 ani de zile nu s-a prescris factura cind toate plingerile penale facute de mine si de electrica s-au soldat cu NUP si cind electrica nu a actionat de nici un fel in civil?
e posibil sa judece aceasta judecatoare si sa fie platita din bani publici?

eu personal consider ca este ATESTAREA DE CATRE JUDECTAORE A INCALCARII LEGII.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de furnizare a energiei electrice - act administrativ sau contract comercial? extrajuridic extrajuridic pentru consumatorii casnici, contractul de furnizare a energiei electrice a fost adoptat prin decizia nr.57/1999 a presedintelui ANRE. consider discutabil ... (vezi toată discuția)
Procedura enel -act administrativ? raducris77 raducris77 Buna seara, va supun atentiei urmatoarea problema: Poate fi considerat Enel Distributie Muntenia, functionar public conform art. 175 C.p? In caz afirmativ, ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere hala productie PaulHaiducu PaulHaiducu Suntem o sociaetate comerciala care am inchiriat o hala de productie unui SRL. Acesta consuma multa energie electrica, care trece prin contorul nostru. ... (vezi toată discuția)