avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plată avans anvelopare/izolare termică apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plată avans anvelopare/izolare termică apartament prin asociație. Dacă am vândut apartamentul mai sunt obligat să plătesc toată lucrarea?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati la aceasta intrebare: anul trecut in Noiembrie s-a hotarat de catre Asociatia de proprietari si reprezentantii de pe scara blocului sa se face anveloparea termica, s-a hotarat firma, s-au stabilit contracte cu fiecare proprietar, s-a inceput lucrarea fara o autorizatie de constructie, doar cu o lista de materiale prevazuta in contract, s-a strans de la fiecare avansul (am dat 1900 ron din total 4300 ron care se plateau pe parcurs pana la finalizarea/receptia lucrarii); anul acesta s-a finalizat lucrarea dar nu s-a putut face receptia pentru ca au fost probleme ca nu s-au folosit materialele mentionate si a fost o lucrare cu deficiente; noi in Iunie 2017 am vandut apartamentul si inca nu era facuta receptia, de la Asociatie am avut dovada pe care am depus-a la vanzarea apartamentului cum ca nu avem restante si acum ma suna reprezentantul firmei pentru diferenta.
Daca am vandut si nu am apucat sa semnez de receptie si lucrarea este deficitara eu in calitate de fost proprietar mai trebuie sa achit diferenta? Nu am primit nici un act pentru aceasta lucrare, am doar un contract cu date usor gresite si m-am mutat din oras.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sionella , utilizator 20:08, 24 Noiembrie 2017
In situatia prezentata era necesar sa conveniti cu cumparatorul apartamentului modalitatea de achitare c/v anvelopare condominiu
daca in perioada cat ati locuit au fost percepute sumele individuale,va revine obligatia sa achitati dv c/v lucrare
Atat timp cat contractul de executie anvelopare condominiu este asumat de catre executant si asociatia de proprietari ,in ce calitate vi se solicita sa semnati receptia lucrarii ?
Documemntul justificativ pentru anvelopare condominiu il primeste asociatia de proprietari,care este parte in contractul de executie anvelopare care repartizeaza costurile individuale functie de cota indiviza
Multumesc pentru raspuns dar contractul nu este cu asociatia ci sunt contracte individuale cu fiecare proprietar ca s-a considerat ca apoi se va putea deduce impozitul pe urmatorii 7 ani. Asociatia a zis ca nu raspunde de lucrare ca de asta avem fiecare contract. In situatia asta cand eu nu am documente care sa ateste finalizarea lucrarii la timp, receptia de catre reprezentantii de pe scara si nerespectarea termenelor din contract, ar mai trebui dpdv legal sa mai platesc ceva? Este o lege care sa ma oblige cand sunt defecte vizibile de anvelopare?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri rocky rocky Buna seara, o intrebare: daca o scara a unui bloc face o anvelopare (contract particular nu cu administratia blocului si fara aviz de la primarie) si anul ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie proprietari rodicadumitru rodicadumitru Buna seara, Am sa va pun cateva intrebari clare si va rog sa ma ajutati cu raspunsul: 1.Exista posibilitatea efectuarii de masuratori si destabilire a cotei ... (vezi toată discuția)