avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariat cu pensie privată Pilon 3. Care este ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariat cu pensie privată Pilon 3. Care este tratamentul fiscal?

Buna ziua,
Am o situatie in care un salariat are o pensie privata - cf Pilon 3.
1. Daca aceasta contributie la pensie ar fi platita lunar de angajator, aceasta trebuie introdusa ca suma pe statul de plata, ca si o retinere si in acelasi timp ca si o suma care se scade din venitul inainte de impozitare? Luam in calcul ca suma lunara e in jur de 100 lei, adica se incadreaza in limita a 400 euro/luna.
2. Daca suma e doar platita de salariat, cum trebuie tratata?
Nu sunt deloc in clar cum trebuie sa procedez.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:58, 24 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform intelegerii dintre parti, suma suportata de angajator se inregistreaza pe cheltuieli si este deductibila la calculul venitului impozabil pentru impozitului pe profit in cazul societatilor comerciale sau la calcularea venitului net in cazul PFA si II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)
Pensia pilonul 3 nerosky77 nerosky77 detin un srl si as vrea sa-mi fac pensiea pilonul 3.Dupa cum am citit pe net pentru fiecare angajat ,angajatorul ar avea deductibilitate de 400 euro pe an ... (vezi toată discuția)
Delegatie ramona2008 ramona2008 Am si eu o intrebare in legatura cu delegatiile, daca un angajat a fost plecat in delegatie 3 zile, cum se procedeaza la calculul salariului? Diurna primita de ... (vezi toată discuția)