avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat energetic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat energetic

Vrem sa vindem un teren care are pe el o casa mica ,construita in 1925 din pamant batut,aflata in stare de degradare avansata, nelocuibila de peste 10 ani.Valoare de impozitare a casei 20 lei.Pentru vanzare avem nevoie certificat energetic?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:00, 25 Noiembrie 2017
Nu scrie "ca la case sub 50 mp nu trebuie" (de fapt in nicio lege nu o sa gasiti o astfel de exprimare), dar scrie ca Cerinţele stabilite în metodologie nu se aplică următoarelor categorii de clădiri: ...si apoi enumera o serie de exceptii ... intre care si:
d) clădiri rezidenţiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de 4 luni pe an;
e) clădiri independente, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 m².

Daca respectiva casa (termen generic) se incadreaza la lit. e) atunci nu se solicita certificat energetic, iar daca respectiva casa (termen generic) este o garsoniera intr-un bloc (deci nu este o cladire independenta) atunci se solicita certficat energetic.
Nu stiu (?) este greu de inteles (?) sau doriti doar sa faceti conversatie?
Ma intereseaza, nu pt. conversatie! E vorba de o casa la tara, veche pe care am renovat-o, suprafata utila e mai mica de 50 mp. Are curte si gradina 700 mp. Multumesc inca odata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
trandafir2 a scris:

Asa vi s-a cerut la notar?

Nu am fost la notar expres dar am primit informatia de la cei care au vandut imobile
Raluca Balan a scris:

Dacă are suprafața mai mică de 50 m.p, nu e nevoie.

Multumesc pentru raspuns,ma gandeam ca daca nu e locuibila nu e nevoie de acest certificat.,ea nefiind racordata la curent,gaz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@abc53, trebuie sa mergeti la notar cu problema concreta pentru ca fiecare situatie are particularitatile ei, nu este o solutie sa va luati dupa unul si altul, experientele nu se potrivesc iar lumea in necunostinta de cauza are tendinta sa generalizeze, dar nu-i asa. Ok? Deci mergeti la notar.

Iar in ceea ce priveste imobil locuibil/nelocuibil, legiuitorul nu a facut distinctie in lege, adica nu este prevazut un criteriu in acest sens (asa sunt facute legile la noi, luate din directive si recomandari europene si transpuse in legislatia interna cu copy-paste, ca sa fie dar nu si ca sa se aplice). Deci pana una alta, unde-i lege nu-i tocmeala, adica trebuie certificat energetic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de performanta energetica paicaflorica paicaflorica In cazul vanzarii unei case vechi la tara-caramida cruda si barne-imi trebuie la notar certificat de performanta energetica?si daca da,cum il obtin?Multumesc f ... (vezi toată discuția)
Proces de receptie finala la casa noua DonaldAlex DonaldAlex Buna ziua, Am construit o casa de 50mp (39mp utili) care va fi locuita doar vara.Intrebare: Imi trebuie certificat energetic la receptia finala? Din lege eu ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa fara certificat energetic Aleku Aleku Buna ziua, Detin o casa cu terenul aferent in coproprietate cu o ruda. Se poate vinde casa fara certificatul energetic? Casa e din lut, si necesita ... (vezi toată discuția)