avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament credit ipotecar , se poate face ceva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament credit ipotecar , se poate face ceva?

Buna seara ,
In cazul in care antecontractul este semnat inainte de divort si contactul dupa divort , se poate anula /face ceva ptr ca apartamentul sa nu devina bun comun?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:52, 25 Noiembrie 2017
Nu m-am exprimat corect:

Contractul final NU este inca semnat!
Intre timp s-a pronuntat divortul.
Se poate face ceva?

Multumesc
Fără contract de V/C nu sunteți proprietarul apartamentului, așa că nu aveți ce partaja deocamdată.
Dacă achiziționați un imobil de acum înainte după pronunțarea divorțului, va fi bun exclusiv al dvs.
Cel mai bine ar fi să anulați precontractul semnat deja în timpul căsătoriei pentru a evita complicațiile juridice care celălalt soț v-ar putea târî prin procese pentru partaj sau drept de creanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unic proprietar ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Am primit de curand pentru inchiriere un apartament ANL. Dupa 3 ani voi putea sa il cumpar si sa devina proprietate privata. Eu vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Partaj eclair eclair apartament cumparat prin antecontract in timul casatoriei pret platit integral in timpul partajului dupa casatorie unul din soti cumpara de unul singur ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de bun comun suiram_007 suiram_007 In prezent ma aflu intr-un proces de partaj care dureaza de cca 4 ani. Unul din lucrurile in disputa intre mine si fosta sotie este un apartament. Acest ... (vezi toată discuția)