avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am hotărâre judecătorească partajare debit. Mi-am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am hotărâre judecătorească partajare debit. Mi-am achitat partea, de ce mă sună creditorul?

Buna ziua!
va rog,am o mare nelamurire legata de urmatoarea situatie,
-in timpul casatoriei am avut un card de credit de la XXXX;
-a intrat in masa partajabila,instanta a stabilit ca fiecare parte sa achite jumatate din suma restanta;
- in calitate de titular am achitat partea,am trimis catre XXXX hotararea judecatoreasca,deja a trecut un an de cand le am trimis actele nu au miscat nimic;
-acum am ajuns la finalul platii mele,dar apelurile si mesajele telefonice sunt zilnice de catre cei de la XXXX pt plata.
Va rog,ce pot face in acasta situatie?
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:19, 26 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveau ce sa miste, hotararea nu le este opozabila, banuiesc ca nu i-ati citat cand ati facut partajul.. Nu aveti decat sa platiti si sa va indreptati catre fosta sotie cu o actiune in regres.
in hotararea de partajare,scrie care este creditorul si suma pe care o are de platit fiecare parte
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg, dar ce a hotarat instanta a hotarat referitor la cum impartiti datoria intre dvs ca soti, nu s-a pronunta pe ralatia dvs contractuala cu banca. Nu inseamna ca daca ati partajat, aveti alt contract cu banca.
Banca va va executa silit daca nu platiti pentru ca ambii ati semnat pentru imprumut cu banca. Banca nu da 2 parale pe ce si cum hotarati sa partajati la divort. Apoi nu aveti decat sa ii deschideti proces sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite madavas madavas Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri la problema asta. In timpul casatoriei am contractat 2 credite unde sunt coplatitor.Tot in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri judecătoresti definitivă si irevocabilă de a împărți un credit restant luat din una din parti popaliviu67 popaliviu67 În urma partajului, datoriile comune au fost împarțite în cote de 50%-50%. am trimis bancii de la care am imprumutat bani pe numele meu, acte de pe ... (vezi toată discuția)