avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuri de parcare primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuri de parcare primarie

Buna ziua,
Acum cateva zile am parcat intr-un loc de parcare neplatit la primarie, si spre suprinderea mea a fost sunat de un vecin sa imi mut masina din locul dansului de parcare. Desigur, am coborat si neavand chef de un scandal am decis sa imi mut masina deoarece exista mereu posibilitatea de a-mi gasi vehiculul cu rotile sparte, zgarieturi, etc.
La doua zile dupa incident am descoperit ca la mai puitin de 20 de m de locul de parcare se afla un alt loc de parcare care mai tot timpul ramanea gol, acesta insa fiind platit si avand inscriptionat numarul de inmatriculare a vecinului ce m-a sunat cu 2 zile in urma, constand astfel ca bunul meu vecin ocupa abuziv doua locuri de parcare. Exista vreo sanctiune pentru cei ce detin locuri de parcare platite la adp si in acelasi timp nu le folosesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Dennis96, utilizator
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 18:24, 27 Noiembrie 2017
Trebuie vazut exact la primarie care este situatia locurilor de parcare, nu este exclus ca persoana sa-si fi mutat locul de parcare in acte dar nu si in fapt, adica la primarie sa figureze pe noul loc de parcare, iar pe teren sa existe placuta pe vechiul loc de parcare (din diverse motive, fie nu a platit o noua placuta, fie nu i-a fost confectionata, fie nu au venit cei care trebuiau sa mute sau sa monteze placutele, fie mersul hartiilor sau mai stiu eu care este situatia). Porcaria care se intampla in realitate este ca exista multe locuri de parcare marcate si ocupate cu placute care nu mai sunt valide sau in termen desi faptic ele exista pe teren, iar ce se intampla este din pricina faptului ca functionarii nu verifica situatia in teren. Primul pas ar fi o sesizare la primarie in care solicitati o clarificare a problemei expuse aici pe forum.
Locul de la primarie unde ati parcat ,era amenajat,inscriptionat, semnalizat,cu sistem special ?
Atat timp cat bunul dv vecin utilizeaza locuri de parcare auto in baza unor contaracte de concesiune,aprecierea dv
ca bunul meu vecin ocupa abuziv doua locuri de parcare.
,nu este temeinica
Vecinul dv este titular de contract de concesiune loc parcare auto,poate sa utilizeze sau nu respectivele locuri,nu exista dispozitie in vigoare care sa impuna titularului contractului sa mentina ocupat locul de parcare permanent,de altfel exista si dispozitive de blocare acces pe loc de parcare
Locul de parcare se inchiriaza de la Primaria de sector pe principiul ”un singur loc de parcare pentru un apartament”. Prin urmare, daca respectivul vecin are doua autoturisme nu poate avea si doua locuri de parcare. Totodata, nici un alt membru de familie, cu domiciliul in apartamentul respectiv, proprietar de autoturism, nu poate beneficia de un alt loc de parcare.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
mira55, utilizator
Problema, pe scurt, este ca domnul detine un loc inchiriat, pe care nu il foloseste, masina fiind parcata in alt loc. Se poate revoca dreptul la unloc de parcare de domiciliu deoarce acest loc este nefolosit?
Solicitati Primariei sa va repartizeze dvs locul de parcare neplatit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea din spatele blocului Locatarul de la bloc Locatarul de la bloc am parcat masina din anul 2000, anul acesta primaria a trasat locuri de parcare , vecinul de la cealalta scara are 2 masini, si acum parcheaza si pe locul ... (vezi toată discuția)
Loc parcare platit sectorul 2. booghie booghie Buna seara,am nevoie de un sfat sau o recomandare la o problema legata de un loc de parcare in sectorul 2. Am un contract cu primaria sector 2,pentru un loc ... (vezi toată discuția)
Autorizatie loc parcare parcare jackie1967 jackie1967 Problema sta in felul urmator: Timisoara,zona intens circulata, magazin cu loc de parcare prevazut, insa de cate ori vine masina pentru aprovizionare, sunt ... (vezi toată discuția)