avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... sediul asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

sediul asociatie

Asociatie, in curs de inregistrare, odreste sa schimbe sediul. S-au facut actele constitutive la notar. Cine hotaraste schimbarea sediului, membrii sau consiliul director ??????
Sunt depuse actele la instanta, dosar amanat, asociatia nu s-a infiintat inca, dar trebuie schimbat sediul.
Cel mai recent răspuns: ContSters290800 , utilizator 08:05, 15 Decembrie 2017
Multumesc! Asa am facut!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot fondatorii fac si actul aditional la Actul COnstitutiv si Statutul deja depus, si depun si aceste acte, daca instanta nu s-a pronuntat deja. Consiliul Director isi intra in functie dupa ce ONG-ul are personalitate juridica. Normal ca trebuie depusa dovada ca cel cu care se incheie contractul de comodat sau inchiriere pentru sediu este intr-adevar proprietar, deci normal ca se cere extras CF
Nu s-a facut actul aditional, membrii au fost plecati din localitate. S-a respins cererea si inscrierea in registru ...etc, etc. Ce se mai poate face? putem solicita originalul de la rezervarea denumirii si originalul depunere capital social? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din cate stiu, practica difera de la o instanta la alta... Unele la cerere motivata elibereaza documentele originale din dosar, pastrand acolo copii legalizate chiar de ele. Altele refuza, dar accepta sa depui o noua cerere si sa ceri acvirarea la noul dosar a dosarului recent respins, in care sunt in original documentele respective.... In cel mai rau caz se cer emitentilor duplicate de pe origibalele care nu se reuseste recuperarea de la dosarul initial, la fel cum ati face daca ar fi fost pierdute sau distruse in incendiu etc. caci sunt numai niste adeverinte pana la urma, nu incorporeaza in ele un drept, cum e cazul titlurilor de valoare sau recipiselor CEC atestand sume depuse spre consemnare, unde daca nu ai originalul....
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Asociatia de parinti din scoala lucdum lucdum Buna ziua, In scoala noastra exista asociatia parintilor infiintata in 2008 cu aproximatie avand ca membrii fondatori conducerea de atunci a scolii. ... (vezi toată discuția)
Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)