Buna ziua
Ma aflu in urmatoarea situatie: fratele meu a decedat anul trecut; in certificatul de atestare fiscala solicitat de la adm. financiara apar 2 monocicluri (50 cc) si un autoturism (2461 cc) de a caror existenta nu stiu absolut nimic si pentru care nu gasesc nici un fel de document; conform doamnei de la ghiseu, nici unul nu se afla in circulatie nefiind inmatriculat.
Succesiunea inca nu este facuta. Tot doamna de la ghiseu mi-a spus ca ar trebui incluse in masa succesorala si abia dupa, sa solicit scoaterea din evidenta. De solicitat, solicit, dar in baza a carui document?
Cum ar trebui sa procedez ca sa le scot din evidenta administratiei fiscale?
Multumesc.
In baza certificatului de mostenitor,puteti solicita radierea bunurilor mobile pe proprie raspundere
Pentru a nu intampina probleme de comunicare cu inspecatorii administartiei fiscale teritoriale,anterior solicitarii radierii fiscale,incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu detineti in fapt si in drept bunurile mobile ca urmare a tranzactionarii acestora
In baza declaratiei notariale si a certificatului de mostenitor solicitati oficial la autoritatea fiscala radierea bunurilor mobile pe proprie raspundere
Multumesc pentru raspuns. Desi mi se pare ilogic sa mostenesc ceva ce nu mai exista, inteleg din raspunsul tau ca aceasta este singura cale (sau cea mai usoara/rapida).
Multumesc inca o data!