avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalizare hotarare si rapoarte expertiza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalizare hotarare si rapoarte expertiza

1. am o hotarare definitiva, pot legaliza 2-3 exemplare, iar ulterior,daca mai am nevoie, pot solicita legalizarea a inca 1-2 exemplare? Achit taxa de timbru pentru fiecare exemplar sau la total?
2. am de legalizat 2 rapoarte de expertiza judiciara= topografie si constructii, pot legaliza un anumit numar de exemplare, iar apoi sa repet operatiunea daca am nevoie de alte exemplare( exact ca la intrebarea anterioara)? Achit taxa de timbru separat pentru fiecare raport sau la total? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kmy28 , utilizator 21:00, 27 Noiembrie 2017
In ce scop doriti sa legalizati rapoarte de expertiza stiut fiind ca o expertiza tehnica judiciara poate fi utilizata numai in cadrul cauzei/ dosarului pentru care a fost dispusa de instanta de judecata si realizata de expertul desemnat ?
Puteti legaliza cate exemplare doriti, oricand doriti. Taxa este de 5 lei/exemplar pt sentinta si 1 leu/pag pt alte acte. Platiti totalul taxelor daca actele si sentinta sunt din acelasi dosar.
Buna seara,
1. Puteti sa achitati o singutra taxa totala pentru toate exemplarele pe care vreti sa le legalizati.
2. Puteti oricand sa legalizati oricate exemplare dintr-o sentinta.
Ma intreb la ce va trebuiesc atatea exemplare legalizate?
3. Puteti sa solicitati copii de pe rapoartele de expertiza judiciara in cate exemplare doriti.
Continutul lor se regaseste in sentinta asa ca sunt legalizate o data cu sentinta si prin intermediul ei.
Buna seara!

Urmeaza sa ma ocup de intabulare, plus ca din masuratorile trecute in raportul topografic a rezultat o suprafata mai mare de teren decat cea din acte, deci imi va fi necesar un raport si la Finante pentru recalcularea impozitului( cu toate ca instanta afirma in hotarare ca ii va instiinta pe cei de la Oficiul de Cadastru si pe cei de la Finante).

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
1. Puteti sa achitati o singutra taxa totala pentru toate exemplarele pe care vreti sa le legalizati.
2. Puteti oricand sa legalizati oricate exemplare dintr-o sentinta.
Ma intreb la ce va trebuiesc atatea exemplare legalizate?
3. Puteti sa solicitati copii de pe rapoartele de expertiza judiciara in cate exemplare doriti.
Continutul lor se regaseste in sentinta asa ca sunt legalizate o data cu sentinta si prin intermediul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in registrul asocatiilor si fundatiilor Flori2014 Flori2014 Buna ziua, Am primit de la Judecatorie încheierea de sedinta pentru infiintarea asociatiei ( am observat ca nu este o sentinta ci o incheiere de sedinta ... (vezi toată discuția)
Eliberare copii autentificate? stev stev Am o nelamurire in privinta copiilor autentificate dupa certificatul de inregistrare si sentinta. Doresc sa obtin mai multe astfel de copii, 10 de exemplu ... (vezi toată discuția)
Copie hotarare judecatoreasca lu_ankka lu_ankka Buna ziua. As dori si eu o lamurire. As dori sa obtin si eu o copie dupa o hotarare judecatoreasca insa nu stiu nici numarul acesteia si nici anul exact in ... (vezi toată discuția)