avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Plec în luna de miere imediat după căsătorie dar ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Plec în luna de miere imediat după căsătorie dar vreau să rezerv biletele de acum. Ce opțiuni am în privința actelor, ținând cont de faptul că îmi schimb numele?

Ma casatoresc in aprilie iar in luna de miere mergem in Thailanda. Problema este ca trebuie sa luam biletele acum. Cand ajungem in Thailanda trebuie sa ne facem Visa-on-arrival. Ce optiuni am ?Daca imi schimb buletinul si pasaportul nu ? Pot calatori cu pasaportul pe numele vechi?Mergem in luna de miere chiar dupa nunta si stam 2 saptamani,
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihaela12341 , utilizator 22:13, 27 August 2018
ofiterul de stare civila este obligat sa taie buletinul la casatorie. Tocmai pentru ca cei care au obtat sa-si schimbe numele sa solicite in cel mai scurt timp, 15 zile un nou act de identitate.
Aceeași problemă o am și eu acum. Cum s-a rezolvat până la urmă?
Sunt persoane care mi-au spus că identitatea dinaintea căsătoriei dispare și nici pașaportul nu mai este valabil. Dacă este este verificat se poate vedea că numele nu mai este actual?
Teoretic pasaportul nu mai este valabil. Practic stiu persoane care l-au folosit fara probleme si la 4 ani dupa schimbarea numelui (destinatie Turcia). Daca aveti timp, actualizati pasaportul.
Pasaportul poate fi utilizat imediat dupa nunta. Daca insa trec 15 zile e de la sine inteles ca mentiunile vor fi facute si persoana ar putea sa aiba necazuri la o simpla verificare a identitatii sale in baza. In definitiv are 15 zile pentru a intra in posesia unui alt act de identitate pe noul nume, pe care de buna voie si l-a ales.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Justitiarul711, utilizator
Eu am calatorit cu pasaportul. Eu si sotul am plecat in Thailanda. Ne-am luat biletele cu 3 luni inainte. si am plecat in luna de miere la 2 saptamani de la schimbarea buletinului. In thailanda am stat 2 saptamani deci am depasit cu mult acele 15 zile . Insa nu am avut absolut nicio problema cu pasaportul. Buletinul nu ti-l cere nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura iesire din tara dupa casatorie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in ctombrie, si as vrea in august sa imi rezerv bilete pentru concediu pentru imediat dupa nunta.Am intrebat la Evidenta ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu pasaportul pe numele vechi andreea.p andreea.p Buna ziua! Am cumparat biletele de avion pentru luna de miere folosind numele de domnisoara. Problema este ca aceasta calatorie va avea loc la 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)