avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu copil minor

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari legate de divort la notar cu copil minor:
1. In cazul in care doresc sa i-au 2 weekenduri pe luna sa i au copilul sa doarma la mine, trebuie sa fac dovada la controlul pe care il fac cei de la asistenta sociala ca minorul are unde sa doarma, altfel nu pot sa inaintez divortul? Mentionez ca urmeaza sa ma mut in chirie, apartamentul in care am locuit cu familia ramane sotiei si copilului.
2. Se poate trece intr-o forma legala in actul de divort ca in cuantumul pensiei alimentare eu ma oblig sa platesc toate ratele dobandite pe parcursul casatoriei, daca ambii soti sunt de acord cu asta?
3. Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este NU, se poate completa in actul de divort o suma fixa pe care ma oblig sa o achit pana la implinirea varstei de 18 ani?
4. Cum se procedeaza cu pensia alimentara cand eu sunt PFA? Din ce se calculeaza cei 25%?
5. Avand in vedere ca apartamentul dobandit pe parcursul casatoriei o sa ramana pe numele ambilor soti, exista vreo modalitate prin care pot sa ma asigur ca ambii sotii o sa si respecte obligatiile de a platii ratele/cheltuielile?

Va multumesc anticipat si va rog sa nu considerati intrebarile de mai sus ca un motiv de sustragere de la obligatiile care mi se cuvin ca si ca parinte.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:08, 30 Noiembrie 2017
Legea va da dreptul sa aveti avocat si la notar pentru a va consilia juridic.
Sunt multe aspecte juridice care trebuie luate in seama.
Ancheta socială se face acolo unde vor merge minorii si nu la o adresa unde ati locuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de divort la notar, pensie de intretinere nite nite Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate divorta la notar daca ambii soti sunt deacord si daca are dreptul la pensia alimentara copilul chiar daca nu sunt inca ... (vezi toată discuția)
Divort lunaluna lunaluna Sotul meu a hotarat sa divorteze de mine si pana la urma am fost si eu de acord. Am fost castoriti 10 ani si avem 2 copii minori.In urma intelegerii am ... (vezi toată discuția)
Divort AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Buna ziua, Eu si sotul dorim sa divortam. Locuim in Bragadiru, dar avem buletinele fiecare la parinti acasa. Eu pe sectorul 5, el in Jud Olt. Ne-am ... (vezi toată discuția)