P.S. Mentionez ca acest post a fost mutat din forumul despre codul muncii. Va multumesc pentru consideratie.
Am din nou sansa sa angajez un avocat bun maine, din recomandari.
Dar,
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Stiti ce inseamna sa dati consultatii gratuite 8 ore pe zi timp de o saptamana?
Inseamna sa lucrezi gratis.
Dvs ati face asa ceva?
Nu, fiindca o consultatie inseamna sa dai
sfaturi legale, cu asta sunt
de acord sa se plateasca. Eu am nevoie de reprezentatie nu de doar o consultatie, eu angajez un
avocat pe caz, nu o ora, si cazul meu sunt sigur ca nu se poate rezolva intr-o ora. In acest sens ofer si un
onorariu decent. Avocatilor cu care am vorbit le-am prezentat cazul si nu am primit nici un sfat. Mai mult de atat, au refuzat cazul in proportie de 75% respectiv al 4-lea nici nu s-a obosit sa fie atent la sinteza cazului sau sa citeasca documentatia care am trimis-o prin email. Dat fiind ca cei care au cerut bani pe consultatie au afirmat ca nu garanteaza ca se ocupa de caz, asa ca nu vad pentru ce m-as duce la consultatie sa dau bani pentru nimic.
Spre exemplu am studiat codul muncii, si daca ar fi cazul sa ofer consultatie, nu as lua bani pentru studierea cazului fiindca nu pot garanta reprezentarea, deoarece, nu am studiat si codul civil. Dealtfel daca as accepta cazul, as strecura timpul petrecut sa inteleg cazul in onorariu. Deasemenea as si specifica mai apoi, daca clientul tot doreste consultanta pe bani, ca nu pot oferi consultanta decat in codul muncii si la nivelul amator deoarece desi l-am purecat, nu am experienta in procedura in fapt ("tertipurile legale"). Asta nicidecum nu-mi ia ore, cel mult cateva minute peste telefon. Dealtfel, spre diferenta de un obicei observat la avocatii cu care am intrat in contact, mie nu-mi ia zile sa raspund la telefon, raspunsul meu e prompt, imediat, astfel salvand timp si clientului si mie insumi. E valabil si pentru meseria mea, stiu foarte bine ce pot si ce nu pot face.
Nu toti clientii isi permit sa angajeze avocatul.
Deci, asta ar insemna sa lucrezi gratis si apoi din lipsa de bani a clientului avocatul sa nu poata fi platit.
Clientii care nu-si permit beneficiaza in anumite conditii de subventii de la stat pana la suma de 12 salarii minime brute pe economie odata la un an de zile.
Nu e nimeni obligat sa lucreze gratis, iar eu imi permit sa platesc avocatul, nimeni insa nu-si permite sa fie pacalit la nesfarsit.
Daca omul nu isi permite avocat va primi avocat din oficiu daca se incadreaza in prevederile legale.In acest caz persoana nu plateste niciun ban avocatului din oficiu.
E valabil si in celelalte cazuri inafara de cele penale?
Nu puteti fi asistat decat de un avocat inscris in barou cu drept de exercitare a profesiei.Poate sa fie din orice barou din tara daca il platiti.
Nu pot fi reprezentat de un imputernicit in cazurile in care oricum sunt abilitat sa ma reprezint si singur?
De pilda, daca procesul este la Bacau va puteti angaja avocat din Constanta.
Daca veti primi avocat din oficiu acesta va fi din judetul unde se desfasoara procesul.
Adica in Constanta? Mi-ar conveni aceasta abilitate daca este prevazuta de lege. E valabil doar pentru cazuri penale? Dar daca eu sunt partea vatamata?
Singur nu va puteti apara daca e vorba de obligativitate asistenta juridica conform legii.
Nu sunt in calitatea de a ma apara. Calitatea mea este de reclamant contestatant. Din cate am inteles, si nu din dorinta mea expresa, pot fi, si sunt abilitat legal sa ma reprezint singur intr-un litigiu in munca.