avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

Pot sa cumpar o moștenire pe baza certificatului de calitate de moștenitor ? Menționez că e vorba de unchiul meu care are 7/8 dintr-o moștenire iar soacra lui are 1/8. As vrea sa cumpar doar partea lui. Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 12:12, 28 Noiembrie 2017
in principiu se poate, mergeti la notar inainte, sa verifice certificatul de mostenitor Apoi imobilul trebuie intabulat .Notarul va stii ce are de facut si va perfecta actele de proprietate apoi de vanzare - concomitent.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un antecontract de vanzare - cumparare a unei case ... nechinate nechinate Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune bogdandrm bogdandrm In urma succesiunii, nepoatei ii revin 13/16 dintr-un imobil si unchiului 3/16. Prin Declaratie notariala, unchiul isi primeste pretul de xxx lei si isi ... (vezi toată discuția)