avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in instanta

tatal a decedat,fratele a decedat ,mama a decedat,la mostenire am ramas eu fiica fratelui decedat ,fiica fratelui refuza sa se prezinte la succesiune , ce acte trebuie sa depun la instanta ca sa pot face succesiunea? multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 10:09, 4 Decembrie 2017
pe langa actiune - cererea de chemare in judecata, dovada de la notar ca s-a incercat rezolvarea amiabil dar nu a fost posibil, copii certificate de deces si de nastere .
ar trebui mai multe detalii sa ne dati.
am certificate de deces ale parintilor nu am certificatul de deces al fratelui,am actele eliberate de primarie ,acte de proprietate certificat cnstatator etc
Faceți declarația de acceptare a succesiunii la notar în termen de 1 an, după care deschideți succesiunea și notarul o va cita pe cealaltă moștenitoare. Dacă nu vine, notarul va închide dosarul succesoral cu îndrumarea către instanță. Apoi, depuneți la instanță cererea de dezbatere a succesiunii împreună cu toate actele, inclusiv încheierea emisă de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suucesiune ccrisa ccrisa Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele in cazul in care nu deschidem succesiunea in 6 luni. Decesul tatalui meu a avut loc in februarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vasile MARIAN Vasile MARIAN la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Act proprietate in urma testamentului titi2009 titi2009 As avea rugamintea sa-mi clarificati urmatoarea neclaritate: am un cavou lasat prin testament de parintii mei care sunt decedati si as dori sa trec cavoul pe ... (vezi toată discuția)