avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! As dori sa stiu ce sanse am in urmatorul caz:
Tatal meu a decedat cand eu aveam 5 ani. In actul de mostenire scrie clar ca dupa moartea lui mie imi va reveni 3/4 din apartament, iar mamei mele 1/4. Apartamentul este pe numele amandurora dar in cartea funciara ea este cea care detine 3/4 iar eu 1/4. Acest fapt nu ar fi o problema daca mama nu s-ar fi recasatorit. De atunci scandalurile in casa se tin lant si as vrea sa stiu ce posibilitate am sa "scap" de prezenta acestui domn sau daca are vreun drept asupra casei cumparate de tatal meu. Situatia este extrem de neplacuta. Eu am vrut sa ma mut de acolo dar m-am gandit mai bine si nu o sa ii las drum liber pentru ca pana la urma cred ca asta vrea. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau ce lege as putea citi, unde as putea sa ma documentez despre astfel de cazuri.
Cel mai recent răspuns: oanacrina , utilizator 12:21, 12 Octombrie 2009
mentiunea din CF este corecta .
astfel, dvs impreuna cu mama dvs sunteti coproprietare ale imobilului respectiv.
intr-adevar mama dvs detine o cota-parte net superioara cotei dvs.
dvs nu sunteti obligata sa renuntati la partea din imobil care vi se cuvine, in virtutea certificatului de mostenitor.
in cazul in care nu va veti mai intelege cu mama dvs si sotul acesteia, daca doriti sa va mutati din acea locatie, puteti renunta de bunavoie la cota -parte din imobil , in schimbul unei sulte, pe care o va stabili instanta .
sau , ii puteti plati dvs sulta mamei , in schimbul renuntarii la cota-sa parte din apartament.
Ok, deci ea poate sa-mi plateasca tot ce vrea ca eu daca nu vreau sa plec, nu ma poate obliga. Atunci e in regula, vroiam sa ma asigur ca nu raman fara locuinta. Ca totusi sulta aceea nu cred ca e atat de mare cat sa imi pot asigura un acoperis asupra capului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Partaj Cristina0098 Cristina0098 Buna ziua ma intereseaza daca pot face partajul casei cu mama tatal este decedat iar eu cu mama nu mai putem locui impreuna ...ce actiuni pot face pentru a imi ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)