avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inchiriere teren de la primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inchiriere teren de la primarie

Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru inchiriere? Fac precizarea ca am cautat pe internet despre inchiriere dar ce am gasit a fost numai despre concesiune . Pe aceasta cale va intreb care este diferenta intre INCHIRIERE si CONCESIUNE? Care este legea aplicabila in cazul INCHIRERII, pentru ca in cazul concesiunii este OUG 54?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danasrl , utilizator 11:47, 12 Octombrie 2009
1.Inchirierea presupune folosirea unui bun contra platatii unei sume de bani lunar/semestrial, anual cu titlu de chirie.
Concesiunea presupune folosirea unui bun contra platii unei sume de bani anuala, cu titlu de redeventa, durata maxima fiind de 49 ani.
Diferenta sta in natura juridica a bunului, daca face parte din domeniul public ori privat al statului
2. Sfatul meu este sa faceti o cerere scrisa catre Consiliul Localprin care sa solicitati fie inchirierea fie concesionarea.
Asta am inteles. Dar care este procedura legala de atrbuire a unui contract de inchiriere?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren primarie danasrl danasrl Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru ... (vezi toată discuția)
Diferenta concesionare/inchiriere andreeagherasim andreeagherasim Buna seara, care este diferenta dintre contractul de concesiune si cel de inchiriere in cazul bunurilor propietate publica a statului sau a unitatilor ... (vezi toată discuția)
Inchiriere, cesionare, concesionare elga50 elga50 As dori sa stiu pe scurt ce este comun si ce desparte, in substanta notiunii, aceste trei cuvinte: - inchiriat - cesionat - concesionat Multumesc! (vezi toată discuția)