In.luna Nov 2015 m.am mutat pe teritoriul Germaniei in apart inchiriat al fostului meu partener care munceste si locuieste acolo de 27 ani.
in.luna decembrie am aflat ca sunt insarcinata(copilul a fost planificat si dorit de amandoi, cel putin aparent)
in aceeasi luna Dec am inceput munca acolo.
pana in.luna februarie,au fost o serie de certuri si scandaluri intre noi,soldate cu politia la un moment dat(fostul incerca sa scape de mine si nu avea temei legal pt a ma scoate din locuinta)
In luna februarie m a lasat intr o pensiune,fiind ultima data la care l am vazut
in.luna iulie am.reusit sa ma mut in chirie iar in august am.nascut
in.luna nov-dec am.apelat la Protectia Copilului de acolo pt a l cauta pe tata si a l soma la testul de paternitate
pana in ianuarie am primit rezultatele testului(pozitive) si calculul sumei ce i se cuvine de plata lunar
in.luna mai,acesta demisioneaza de la locul de munca si paraseste teritoriul Germaniei revenind in casa parintilor(pe a caror adresa are si pasaportul de Romania pana in 2020)
La sf lunii.iunie eu si.copilul revenim definitiv in tara
Am din Germania custodia copilului care este pe numele meu, pe foaie, in baza art z din legislatia germana,datorita faptului ca.nici.unul dintre parinti.nu a facut vreun demers in acest sens si nu am fost casatoriti.
intrebarile mele sunt urmatoatele:
Daca voi deschide proces tatalui pt pensie,acesta va fi trecut automat pe certificat ca tata? Daca da, si acesta este ostil refuzand orice forma de contact(pana in mom prezent.nu.si a cunoscut copilul) eu avand nevoie de semnatura lui.pt cresa,scoala, etc, cum gestionez situatia?
2-daca paraseste din.nou tara si fuge in Germania,am.vreo sansa ca un avocat roman sa il gaseasca acolo in cazul in care se angajeaza din nou?
-3- in.momentul.in care nu va mai lucra sau.pur si simplu va ajunge la varsta pensionarii-are copilul.dreptul.la plata intretinerii din aceasta pensie? Pensie primita din Germania
Ce trebuie sa fac in.acest sens?
4- Am vreo sansa ca o.instanta din Romania sa imi.recunoasca actul.german.si.implicit custodia copilului?
Multumesc frumos, Diana R
Sper totusi.la raspunsul unui avocat din cei activi aici...
Am fost la o.doamna av cu un pret fix/sedinta dar nu m a lamurit f tare.
mi a spus doar ca e posibil ca actul in sine/custodia sa fie recunoscuta de catre un judecator aici si in rest,nu mi a dat alte lamuriri.
Doamna Gradinariu-este un test ADN facut la un Institut cu care colaboreaza Protectia Copilului de acolo*este exact la fel ca un test ADN cu procrntaje si explicatii,srmnat si.parafat de doctorii de laborator responsabili.
de catre Prorectia Copilului din Germania este emisa o hartie oficiala(nu cred ca este un.nou certificat) unde se atesta paternitatea tatalui.
Prot Copilului la ei are drepturi care.la.noi sunt exercitate doar de catre Instanta
Intrebarea mea era: daca un avocat il poate gasi pe acest personaj in cazul.in care el se intoarce in Germania si lucreaza acolo.legal?
Si- daca va fi trecut pe certificat aici iar el refuza orice contact cu fiul sau-ma ajuta asta in obtinerea custodiei exclusive? Sau actul in sine eliberat din Germania este suficient? Ce valoare are acel.act? Imi poate spune un avocat?
Multumesc mult
Copilul are certificatul international transcris in.romana,adica certificat romanescnici eu,nici el nu avem rezidenta pe Germania
Va rog sa intelegeti ca un avocat nu este un détective particular care sa il gaseasca , urmareasca pe tatal fugar. Introduceti actiune de stabilire a paternitatii, in calitate de mama o puteti face , el va fi citat la domiciliul din Romania , daca nu dovediti o alta rezidenta si in actiune cereti tot ce aveti de cerut: pensie intretinere minor, stabilirea domiciliului, etc. Faptul ca dv. ati facut un test ADN in Germania nu inseamna automat o sentinta de stabilire a paternitatii. Legea nu este asa cum o vede o persoane, are articole precise care lamuresc mai presus de orice dubiu o situatie ca a dv. Copilul poate avea in orice moment certificat de nastere romanesc, trebuie doar sa il declarati la starea civila unde apartineti. Dupa ce aveti o sentinta de stabilire a paternitatii cu dispozitiile de care v-am scris se vorbeste despre urmarirea debitorului. Aveti nevoie de un avocat . Cu tot respectul parerea dv despre cum si in ce fel este irelevanta.
Demos
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce trebuie sâ întelegeti este faptul câ justitia românâ nu poate decât sâ confirme o decizie judecâtoreascâ promulgatâ în strâinâtate.
Ea nu are autoritate sâ stabileascâ o paternitate pt copiii nâscuti în alte state,, chiar si atunci când existâ "dovezi" care ar confirma o paternitate naturalâ, DAR, dovezi fârâ fond juridic datoritâ faptului câ Deutcher Kinderschutzbund nu este o autoritate juridicâ recunoscutâ!
Integrarea europeeanâ între statele UE cu drepturi depline nu existâ pe plan juridic!
În acelas timp, un lucru nu este clar în ceea ce relatati dvs, vâ citez: "in ianuarie am primit rezultatele testului(pozitive) si calculul sumei ce i se cuvine de plata lunar", deci, 2 întrebâri:
1) Care este autoritatea care a calculat?
2) Care este statutul juridic al acestei autoritâti?
Cel mai simplu ar fi fost sâ obtineti o hotârâre judecâtoreascâ de recunoastere de paternitate în Germania, decizie care va putea fi validatâ fârâ dificulati de câtre justita românâ.
Situatia actualâ impune prezenta unui avocat cu dublâ competentâ în materie de drept al familiei.
Justitia româna este competenta sa stabileasca paternitatea unui copil român indiferent unde este nascut (copilul dvs. chiar nascut într-un stat strain este român prin faptul ca dvs. aveti cetatenia româna, în prezent filiatia fiind stabilita doar în privinta mamei).
Doamna, interesul copilului dvs este sa faceti demersuri pentru o actiune în stabilirea paternitatii, sprijinindu-va pe dovezile pe care le aveti deja (acel act de la protectia copilului din Germania, sau oricare altul care aduce elemente suplimentare de probe, traduse bineînteles în româna pt a putea fi folosite într-o instanta din România!!) Instanta poate dispune apoi, daca o cereti si alte probe.
Daca nu ati facut-o deja, cereti transcrierea în registrul de stare civila a certificatului de nastere al copilului la starea civila de la domicilul dvs. din România, va avea astfel un certificat de nastere românesc.
Odata stabilita filiatia în privinta tatalui (daca instanta admite actiunea în stabilirea paternitatii) veti putea pretinde si o pensie de întretinere si educare pt copil (care poate de altfel fi o cerere accesorie, adica facuta în acelasi timp, ori adresata ulterior instantei).
In cazul în care judecatorul va da dreptate, urmeaza o alta etapa: punerea în executare a unei hotarâri ce stabileste pensia alimentara.
Filiatia utilizatorului @diana_35, deci a mamei copilului, este clarâ si juridic stabilitâ (Germania în calitate de stat al UE, semnatar al conventiilor de reciprocitate ale CE a emis un CdN pt copil mentionând o mamâ clar identificatâ si un tatâ necunoscut).
Justitia românâ are "competenta sa stabileasca paternitatea unui copil român indiferent unde este nascut" acolo unde existâ conventii de reciprocitate între România si tara respectivâ pe baza unor probe juridice recunoscute de câtre tara de nastere.
Altfel, dacâ filiatia ar putea fi stabilitâ pe simplâ bazâ declarativâ în România, tara noastrâ ar fi prima si singura târa în lume în care kidnaping-ul este legalizat.
Filiatia paternâ nu este juridic stabilitâ!
Testul de paternitate fâcut de câtre Deutcher Kinderschutzbund nu este o probâ juridicâ.
Existâ supozitii, dar justitia românâ nu poate spune dreptul si cere executarea acelui drept pe baza unor supozitii.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)