Buna ziua. Am nevoie de ajutor intr-o privinta:
Eu in prezent am 2 locuri de munca:
- norma intreaga la un laborator de analize medicale privat (unde am declarata norma de baza)
- jumatate de norma la un spital de stat.
De la spital mi s-a spus ca nu imi platesc concediul de odihna si imi pot lua doar concediu fara plata pentru zilele care mi se cuvin. Eu intru sub incidenta legii cu cumul de functii atata timp cat eu lucrez la angajatori diferiti unul fiind privat si unul de stat?
Se poate declara norma de baza pe un post cu jumatate de norma? Daca da, declararea normei de baza este un act bilateral fiind necesar acordul ambelor parti sau este unilateral si depinde doar de mine unde vreau sa declar? De la spital mi s-a spus ca nu am voie sa declar norma de baza decat acolo unde sunt cu norma intreaga.
Functia de baza se poate declara la locul de munca unde aveti timp partial.
Codul Fiscal prevede ca, în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază.(art.7 pct.2)
Prin urmare, nu exista obligativitatea declarii functiei de baza la locul de munca unde aveti norma intreaga.
Contract munca
cicoret
Sunt medic rezident in anul I si, in acelasi timp, am contract de munca cu timp partial (4 ore) la un alt spital ca si inspector de specialitate. Precizez ca ... (vezi toată discuția)