avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata stagiu de cotizare

Cat se plătește stagiul de cotizare pt 2 ani sîn 6 luni. Precizez ca nasul meu are 33 ani și 3 luni. Cati ani îi mai trebuie și câti bani trebune sa plătească pt a beneficia de pensie anticipata. Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Cristina Elena Rusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:12, 29 Noiembrie 2017
Prezicati :
- data nasterii
- stagiul complet de cotizare

Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru pensie anticipata partiala trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:
-Varsta 60 ani
-Stagiu 35 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitre de zi, pensie de invaliditate, armata).
La acest moment pentru o luna de asigurare se plateste 288 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Armata vechime in munca Tagetes Tagetes Am 61 de ani si 14 ani lucrati in gr 2 de munca. Luna asta fac 35 de ani vechime in munca cu armata cu tot . Pot iesi anticipat la pensie?. (vezi toată discuția)
Cumparare vechime in munca Popescu Catalin Popescu Catalin Sunt un barbat in varsta de 62 de ani si am o vechime neintrerupta in munca 32 de ani pana in 2012.De atunci nu am mai lucrat nicaieri.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Câți ani trebuie să mai cotizez și la ce vârstă pot ieși la pensie ? Cojocaru Ion Cojocaru Ion Sunt barbat , născut pe 10.08.1961. Am 31 de ani vechime în muncă, din care: 11 ani și 8 luni grupa a 2-a. Câți ani trebuie să mai cotizez și la ce ... (vezi toată discuția)