avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se calculează suprafața utilă a unui spațiu de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se calculează suprafața utilă a unui spațiu de depozitare?

Buna ziua !
In blocul in care locuiesc, am intabulat un spatiu de depozitare cu intrare din casa scarii si care este situat sub acoperisul inclinat al blocului . In sectiunea ,pe directia capriorilor inaltimea utila este 2.1 m ajungand in capatul opus la +/- 0.00 adica pardoseala finita a spatiului . ( sectiunea este un triunghi dreptunghic ) . Cheltuielile la asociatia de proprietari le platesc , considerant suprafata utila pana in acel punct unde capriorii se intalnesc cu suprafata pardoselii. Va intreb daca este corect asa, sau ea se calculeaza de la o anumita inaltime. Va multumesc anticipat si sper ca v.am relatat cat mai explicit situatia.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 20:16, 2 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca este deja inscrisa in cartea funciara suprafata de 29.67 mp, va dezavantajeaza in privinta raportarii cheltuielilor la o suprafata totala mai mica decat aceasta, deoarece in legea civila (sau in cea a constructiilor) nu exista o prevedere expresa care sa faca referire la inaltimea proiectiei, pe orizontala, a unui punct situat pe caprior la o anumita inaltime, respectiv 1,5 m sau mai mica ori mai mare, si care in final sa va ajute.
Personal, nu cunosc dimensiunile din normativele speciale de proiectare si arhitectura, pana la cat poate cobora inaltimea, pe perimetru, intr-un spatiu de locuit si pana la cat intr-un spatiu de depozitare, cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere chestiunea tine de arhitectul care a proiectat spatiul sau, in varianta unui spatiu modificat, de persoana care face proiectul de modificare/adaptare al spatiului. Concluzia mea este ca nu se poate oferi un temei juridic pe care sa-l folositi in acest demers si va trebui sa va raportati la suprafata inscrisa in cf, insa poate mai exista si alte opinii aici pe forum care va pot fi de folos.
Spatiul respectiv are utilitati? Cum a fost impozitat la taxe locale , pe ce suprafata platiti? Ar trebui sa fie redusa si pe acea suprafata, daca are utilitati, ar trebui sa platiti cota de cheltuieli, daca e pur si simplu un pod nu vad de ce sa platiti cota la caldura sau curatenie de exemplu
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
ludo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc jenicaprod jenicaprod Este obligatoriu ca in cazul construirii unui acoperis la bloc, toti locatarii sa plateasca cote egale(cel de la ultimul etaj la fel ca cel de la parter)? ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie să repare acoperișul mansardei? Valentin60 Valentin60 Bună, locuiesc într-un bloc mansardat. Sa vândut cotă comuna reprezentând acoperișul blocului. Pe acest spațiu sa ridicat mansarda. Anul acesta ... (vezi toată discuția)