avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Valoare taxa de timbru apel partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Valoare taxa de timbru apel partaj

In cazul unui proces de partaj in care eu am platit o taxa de timbru in valoare 10800 lei pentru un apartament evaluat la 42000e, un autoturism evaluat la 3000e si bunuri mobile evaluate la 10500 lei, ce valoare va avea taxa de timbru platita de parat in cazul unui apel? Paratul considera ca valoarea apartamentului ar fi de 56000 in loc de 42000 dar instanta de judecata i.a respins obiectiunile.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
mirelas79, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 10:48, 1 Decembrie 2017
Depinde ce valoare contesta apelantul in actiunea de apel. OUG 80/2013
Art. 23
(1) Cererile pentru exercitarea apelului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din:
a) taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta, dar nu mai putin de 20 lei;
b) taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani, dar nu mai putin de 20 lei.
(2) Apelul incident si apelul provocat se taxeaza potrivit regulilor prevazute la alin. (1).
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar-apel adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Am urmatoarea speta: Sunt parata intr-o actiune civila, judecata pe vechiul CPC. In cazul in care urmeaza a formula apel, am vreo obligatie ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca ... Lavanda22 Lavanda22 Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca terenul pe care se afla constructia l-au cumparat amandoi in timpul casatoriei si valoarea ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru in apel ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! 1. Am facut apel la o sentinta partaj bunuri comune. prin care eram obligat la plata sultei de 50000 lei.Din aceasta sulta eu am contestat 30000 ... (vezi toată discuția)