avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: restructurarea unui post, i s-a dat notificarea cu termenul de preaviz si oferirea unui alt post. Are termen de 3 zile lucratoare sa-si exprime opinia cu referire la noul post. Salariatul este deja in termenul de preaviz de 20 zile lucratoare.
Daca salariatul accepta noul post, care este procedura?
- trebuie o noua fisa de aptitudine cu noua functie
- ii intocmesc act aditional la contractul de munca existent cu noua functie, alt salariu
- daca este alta functie, pot trece si perioada de proba?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 1 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- trebuie o noua fisa de aptitudine cu noua functie

Da, trebuie întocmită o noua fisa de aptitudini pextrudare ca se modifica funcția.

- ii intocmesc act aditional la contractul de munca existent cu noua functie, alt salariu

Dacă accepta, atunci se va întocmi un act adițional la c.i.m. cu modificarea funcției și noul salariu

- daca este alta functie, pot trece si perioada de proba?

Se poate trece și perioada de proba.
Perioada de proba este de 90 zile calendaristice

Ce se întâmplă în situația când salariatul, aflându-se în perioada de proba, nu se adaptează și/sau nu isi îndeplinește corect sarcinile de serviciu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I se poate înceta c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului si denumirea postului - cand devin obligatorii? fleurdelys fleurdelys Buna ziua, Am fost avansata la actualul loc de munca, de pe un post de executie pe unul cu rol de management. Dupa perioada de proba (timp in care am facut ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)
Demisia madalinamadutza madalinamadutza buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)