avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Șofer pe TIR, sunt acuzat de complicitate la furt în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Șofer pe TIR, sunt acuzat de complicitate la furt în Franța fără să fiu vinovat. Mă pot întoarce acasă?

Buna ziua ....sunt acuzat de complicitate la un furt ....sa constat la descarcare ca lipsesc 4 pal din 10 incarcati de mine . Eu am incarcat din franta apoi am dormit o noapte intro parcare securizată din franta am lasat remorca in belgia unde un alt coleg a preluato si a duso la descarcare a doua zi unde sa vazut ca lipsesc cei 4 pal. La mine nu sa vazut nimic sau simtit nimic si firma mea ma face acuzat de complicitate . Cica politia din franta si firma de asigurari fac ancheta ai urmeaza sa imi ieie si mie declaratii deja a trecut 10 zile de la furt. Nu stiu ce sa fac ,cum sa procedez , vreau sa plec acasa in romania sunt traumatizat de firma mea pt ca daca nu gaseste vinovatul ei vor trebui sa platesca. Firma mea arunca totul asupra mea sa scape de platirea furtului.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: OutStanding , utilizator 14:02, 2 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va intoarceti in tara, cat timp nu ati fost citat, nu s-a luat o masura preventiva sau nu vi s-a cerut sa ramaneti acolo.
Va prezentati atunci cand sunteti citat si declarati ce stiti despre aceasta fapta
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Sunteti probabil suspect dar depinde de mai multe lucruri.
Cazul poate sa fie destul de complicat.
Dacă va permiteți să angajați avocat puteți angaja avocat din România ca sa nu existe presiuni asupra lui.La audiere este foarte important sa aveti avocat foarte bun si sa va angajați avocat francez probabil ca ar depăși paguba de câteva zeci de ori.
Societatea de asigurare o sa vrea sa va scoată vinovat.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Oare pot sa ma apar din romania cu avocat roman sau e necesar sa ma intorc in franta sau belgia unde sunt acuzat ?
Va puteti apăra din România dar la audiere va trebui să va prezentati in tara respectiva foarte probabil.
Exista si ipoteza sa fiti audiat în România daca accepta statul străin.
Sunt aspecte pe care trebuie să le discutați cu avocatul român sau cu avocatul străin daca veti angaja avocat străin, dar daca veti fi audiat în România veti avea si avocat român si străin, deoarece daca nu veti merge acolo va fi necesar sa ii plătiți pe amândoi.
Ma refer la faza de urmărire penală în care se va stabili de procuror dacă sunteți sau nu vinovat si trimis sau nu in judecata.

Domnule Mihail, dar dacă v-ar citi băiatul dumneavoastră rândurile acestea, s-ar mândri cu tatăl lui sau ar închide ochii, amintindu-și? Ce trăsătură de caracter vă așteptați să dobândească băiatul, când dumneavoastră vă comportați ca și cum ați fi vinovat?
Cum adică sunteți înspăimântat, din moment ce Nu există motiv? Pentru ce ați fi înlesnit săvârșirea acestei infracțiuni și cum pot face legătura între suspecți și dumneavoastră?
Vă plângeți ca o femeie înainte.... și după ce-a luat contact cu lumea. Așteptați să vă cheme, mergeți Singur și declarați tot ce știți. Vă veți simți altfel, după, iar pe plan familial, veți avea Numai de câștigat.

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu ce incadrare am in aceasta situatie cu incadrare penala. toren190 toren190 Acum 1 an sa furat din clasa mea (sunt elev la liceu in clasa 10-a) un telefon. Un alt coleg fusese autorul faptei ,eu nu am participat la actul furtului ... (vezi toată discuția)
Complice la tentativa de omor c05ty c05ty varul meu l-a lovit cu un pahar in gat pe un baiat si el e acuzat in arest pentru tentativa de omor, intrebarea mea ar fi eu pot fi acuzat de complice daca eu ... (vezi toată discuția)
Furt din masina ovi_18 ovi_18 Am o mare problema ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ceva.Lucrez in domneiul vanzarilor ,mai exact sunt agent vanzari in regim vansell aseara mi sa furat ... (vezi toată discuția)