avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina cumparata din afara cu probleme
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina cumparata din afara cu probleme

Buna ziua,

Am cumparat recent o masina de pe siteul de licitatii carsontheweb.com (cu sediul in Belgia) si dupa ce a ajuns am tot verificat-o si se vad niste "urme" de ceva accident, posibil chiar grav.

Am fost si la reprezentanta dar cei de acolo imi ascund... nu vor sa-mi zica adevarul cred.

As vrea sa-i dau in judecata.. ce parere aveti?

Multumesc
Marc!
Cel mai recent răspuns: Danielciprian77 , utilizator 15:43, 23 Martie 2019
Ati primit vreo garantie? Pentru ce perioada, care sunt conditiile acordarii garantiei?
Cat a costat masina si cati km avea?
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
cyan, moderator
Initial ati afirmat
Am fost si la reprezentanta dar cei de acolo imi ascund... nu vor sa-mi zica adevarul cred.

Ulterior reveniti cu precizarea
Au fost revopsite mai multe elemente.. bara fata bara spate aripa dreapta portiera dreapta.. astea mi s-au zis si la reprezentanta.. iar capota si portbagajul inlocuite (se cam vede cu ochiul liber) asta mi-a zis prima data "la prima vedere" un om de la reprezentanta

Este evident ca reprezentantii marcii au fost corecti si au comunicat ceea ce era clar evident care pentru dv ca si cumparator era suficient sa concluzionati ca bunul achizitionat a avut anterior achizitiei o viata grea care a determinat prejudicii la caroserie
Daca reprezentantii marcii din Romania au facut precizarile asupra pieselor de caroserie revopsite care este justificarea ca dv sa va indreptati cu actiune impotriva lor,ce ati cumparat masina de la ei?
Parca ati precizat
Am cumparat recent o masina de pe siteul de licitatii carsontheweb.com (cu sediul in Belgia)

Daca apreciati ca se justifica,in baza anuntului de pe site si a raportului de expertiza,puteti sa va indreptati cu pretentii impotriva vanzatorului
Ok. Ca sa clarific:
Am fost prima data la reprezentanta si mi-au spus ca nu au loc in ziua respectiva si au abia peste 2 zile. S-a uitat un pic persoana cu care am vorbit si mi-a zis asa la prima vedere capota schimbata portbagaj schimbat. Si mi-am facut programarea peste 2 zile.

La verificarea de peste 2 zile (care a durat 3 ore si a costat 600 de lei) aceeasi persoana mi-a zis ca nu e nimic grav.. ca au fost revopsite bara fata aripa dreapta portiera dreapta si "ce ti-am zis eu acu 2 zile" atunci la prima vedere - fix asa mi-a zis. Si apoi l-am intrebat daca capota (sau portbagajul) a fost schimbata si mi-a zis ca nu. L-am intrebat daca a fost lovita si a zis ca nu.
Si pe foaia cu rezultatul nu mi-au scris nimic nici despre elementele revopsite macar.

Cei de la carsontheweb iti dau 3 zile ca sa o verifici sa fie ca in listing. Ce mi-au zis cand le-am zis ca ii dau in judecata:

In case of dispute, please kindly consider to act according to the Article 16.10 of our Terms & Conditions:

16.10 These Terms and Conditions and any COTW Sale are governed by, and construed in accordance with Belgian law, without reference to the conflict of law rules.
The applicability of the United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods (CISG) and its protocols is excluded.
The courts of Leuven, Belgium shall have exclusive jurisdiction to settle any and all disputes which may arise out of or in connection with these Terms and Conditions and/or any COTW Sale.

Și eu am cumpărat de pe Carsontheweb 2-3 mașini dar toate au avut probleme am găsit șoareci mâncata toată,, plafon ,,căptușeala ,,din bord varza varza erea plină de resturi de șoareci cei care au vindut știau și puteau sa spună ... ca nu cumpărăm așa mașinii .. in poze mașinile sunt in plan îndepărtat și in realitate sunt rău lovite ..este prima data când scriu pe un forum .. și nu știu sa pun și poze cu mașinile
Simplu mi-au spus ca cei de la Hub Pitești trebuia sa scrie in CMR .. așa nu sunt luate in calcul...

ynocentta a scris:

Initial ati afirmat

Ulterior reveniti cu precizarea
Au fost revopsite mai multe elemente.. bara fata bara spate aripa dreapta portiera dreapta.. astea mi s-au zis si la reprezentanta.. iar capota si portbagajul inlocuite (se cam vede cu ochiul liber) asta mi-a zis prima data "la prima vedere" un om de la reprezentanta

Este evident ca reprezentantii marcii au fost corecti si au comunicat ceea ce era clar evident care pentru dv ca si cumparator era suficient sa concluzionati ca bunul achizitionat a avut anterior achizitiei o viata grea care a determinat prejudicii la caroserie
Daca reprezentantii marcii din Romania au facut precizarile asupra pieselor de caroserie revopsite care este justificarea ca dv sa va indreptati cu actiune impotriva lor,ce ati cumparat masina de la ei?
Parca ati precizat
Am cumparat recent o masina de pe siteul de licitatii carsontheweb.com (cu sediul in Belgia)

Daca apreciati ca se justifica,in baza anuntului de pe site si a raportului de expertiza,puteti sa va indreptati cu pretentii impotriva vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da in judecata o firma din argentina? si la cine sa apelez sa ma ajute daca am un caz impotriva lor cristiandrei cristiandrei Salut De curand m-am inscris pe un site din Argentina, care are birouri si prin Olanda. Site-ul aduna la un loc graficieni care in functie de proiectul ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca urgent ion predescu ion predescu Are cineva o traducere a contractului individual de munca in engleza sau stie cineva unde as putea gasi o asemenea varianta? Multumesc (vezi toată discuția)
Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)