avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-CONDITII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-CONDITII

Buna ziua,as avea si eu o problema:in mod normal ar trebui sa iau somaj,pt.ca urmeaza sa fiu concediata cu 65(1).Carnet de munca am de la jobul anterior facut unde am lucrat 3 luni,iar la jobul actual lucrez de 3 luni.In ultimele 24 de luni am 12 lucrate ,chiar si mai bine.Doamna de la resurse umane nu doreste sa-mi desfaca ctr cu art.65,deoarece nu i-am dat adeverintele de la joburile anterioare,si zice ca nu ma incardez si nu pot lua somaj.Din cate stiu nu intra in obligativitatea dumneai sa-mi completeze vechime in cartea de munca.Nu cred ca are vre-o legatura!!!Asta nu o conditioneaza pe ea sa-mi desfaca ctr cu 65 prin restructurarea postului.In mod legal eu ar trebui sa iau somajul.Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: BRANDY_B , utilizator 13:11, 13 Octombrie 2009
Va poate desface CIM cu art.65. Dosarul pentru somaj este responsabilitatea dumneavoastra. Adeverintele (de la firmele la care ati lucrat) dovedesc perioada de stagiu.Nu doamna este in masura sa va spuna daca indepliniti sau nu conditiile, asta este atributul celor de la egentie. Probabil se gandeste ca, daca renuntati la concediere, nu va mai acorda salariul compensatoriu la care aveti dreptul conform CCM pe unitate, ramura sau national.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator
1. Dna de la RU nu prea are dreptate. Ea va inceteaza CIM cu art.65 din Codul muncii si apoi nu este responsabilitatea ei daca va incadrati sau nu in conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj.
2. Incetarea CIM la actualul loc de munca nu este conditionata de aducerea de adeverinte de la vechiul loc de munca.
Dumneai este cumva obligata sa-mi faca reconstituirea vechimii in carnetul de munca???:hammer:Ea asta tot imi reprosa ca d c nu am adus adeverintele de la joburile anterioare sa mi le treaca ea in carnet...ca daca nu e trecut nu am drept la somaj:)):)):))Pana la urma mi-a facut decizia de concediere prin desfiintarea postului!Daca cei de la firma vor motiva ca nu au bani sa plateasca salariile +salariul compensatoriu... ce posibilitate am sa-i recuperez?Va multumesc foarte frumos!
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
BRANDY_B, utilizator
Pentru recuperarea drepturilor salariale trebuie sa va adresati cu plangere tribunalului din raza domiciliului. Litigiul de munca este scuti de taxe dar este bine sa va reprezinte un avocat, veti cere si recuperarea cheltuielilor de judecata.
Ce implica semnarea fisei de lichidarea?daca angajatorul ramane cu plata salariilor restanta ....iar angajatul semneaza fisa de lichidare?sau se recomanda refuzul semnarii fisei de lichidare din partea angajatului?
Imi poate raspunde cineva?:(
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
BRANDY_B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintare post Q&A Q&A Buna ziua, Care sunt pasii pe care un angajator trebuie sa ii urmeze pentru a concedia un angajat datorita desfiintarii postului (pe motive ... (vezi toată discuția)
Restructurare post rosudaniela_85 rosudaniela_85 Buna ziua, Lucrez de cativa ani la o firma si acum ceva vreme m-au anuntat ca se restructureaza postul.Intrebarea mea este:ce pot sa fac in cazul asta? toata ... (vezi toată discuția)