avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... drepturile unei persoane care vrea sa faca imprumut ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

drepturile unei persoane care vrea sa faca imprumut bancar

Buna ziua, as dori sa stiu ce drepturi am ca si viitor imprumutat la o banca, pe parcursul desfasurarii unui dosar de credit ptr casa.Mentionez ca am ajuns la o sucursala bancara prin broker, dat faptului ca sunt inregistrata cu intarzieri in biroul de credit.In prima faza de depunere a actelor si analiza dosarului meu, asta fiind in urma cu 8 luni, mi s-a confirmat si de catre broker si de catre angajatul bancii ca aceasta situatie a fost solutionata .De atunci au urmat o serie de pasi specifici avand in vedere ca eu urmeaza sa cumpar un apart care la momentul primei analize a dosarului nu era finalizat. In partea de final, adica dupa ce a prezentat si vanzatorul actele cerute e banca, si dupa toate avizele, inclusiv rezervare de fonduri pe care am ibtinut o inca din luna mai a acestui an, m-am lovit de o conditie , si anume aceea despre care se vorbea la inceput, adica situatia din biroul de credit.Cum este posibil ca sa fiu asigurata ca se poate merge mai departe , adica pkata unui avans, drumuri nenumarate cu actele, comisioane la notar, timpul meu liber petrecut intre banca si notar, telefoane etc.plus ca sa nu mai pun in calcul faptul ca asociatii cu care am incheiat promisiune de vanzare asteapta finalizare, iar acum, dupa 8 luni de zile sa mi se vina cu conditia ca trebuie sa am coimprumutant? Nu era asta prima conditie, ptr care nu s-ar fi putut merge mai departe? Eu , ma consider dezinformata si abuzata totodata moral.As dori sa ma indrumati ce e bine sa fac in conditiile astea, ptr ca sunt in situatia de a pierde acest apartament ptr care alerg sa l cumpar de aproape un an, iar angajatul bancii pur si simplu ma sfideaza.Pot sa actionez in instanta? Si in ce mod?
Cel mai recent răspuns: Viorel GRADINARU , Mediator 00:58, 4 Decembrie 2017
Banca este privată, și este prudentă la acordarea creditului, pentru a nu pierde banii deponenților, plus ca acționarii să primească dividende la sfârșit de an financiar.

Atâta timp cât încă n-ați semnat un contract cu Banca, nu poate exista un litigiu între dvs și Bancă, decât dacă aveți o înțelegere scrisă și semnată cu Instituția.

În acest ultim caz, ați putea cere Băncii despăgubiri materiale pentru banii pierduți prin comisioane și probabil avansul plătit la încheierea ante-contractului.
Aveti si solutia de a apela la o alta banca unde poate gasiti consultanti bancari mai putin sfidatori !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ante contract prima casa algerob algerob buna ziua, daca ante contractul ptr prima casa expira, se pierde avansul? se mai poate continua vanzarea? se poate emite un act aditional? cat ar ... (vezi toată discuția)
Darea in plata! CatalinaLuca CatalinaLuca Buna ziua, Astazi am facut notificare la o banca cu privire la darea in plata a unui apartament cu care am girat la un credit.In ce masura pot achizitiona alt ... (vezi toată discuția)
Definire notiunea de co-imprumutat harris_bmb harris_bmb doresc sa solicit un credit prima casa si valoarea ratei reprezinta 25% din venitul meu net pe luna. Deci nu este nevoie ca sotia sa contribuie cu venitul ei ... (vezi toată discuția)