avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata

Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai putea avea in vedere? Indic ca se solicita schimbarea domiciliului pentru ca mama nu a respectat niciodata dreptul copilului de a avea legaturi cu tatal sau si refuza orice fel de dialog cu tatal legat de copil.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:21, 4 Decembrie 2017
Tatal de care vorbesc a incercat de sute de ori cu da, nu e nicio problema, vin data viitoare. Acel copil nu va merge nici data viitoare, nici peste un an atata timp cat stie ca isi supara mama daca va face acest lucru.
againstPAS, sunteţi prea îndoctrinat cu ideile propagate de asociaţie, care nu sunt nicidecum cele mai corecte şi nici nu duc la un rezultat optim.
Eu ştiu după propriul copil, am mai scris aici - nu vrea la fratele meu, care are şi el 2 copii, vrea doar la verişorul care are şi el, 2 copii. Îi spun că mă supăr dacă nu vine, degeaba. Până la urmă, îl iau pe sus, dar şi acolo face urât şi mă pistonează să plecăm odată acasă.Asta e experienţa mea.
Depinde şi cât timp au locuit părinţii împreună, cât de mult era copilul ataşat de cel plecat din casă...Dacă nu au trăit în familie şi cel plecat a venit cu drepturile, fără să fi avut anterior o relaţie, cu scuzele de rigoare, cred că instanţa aceea a greşit stabilind luarea copilului de la domiciliu.
Şi cum vedeţi dvs. că ar fi benefic pentru un copil să fie luat din mediul în care a crescut şi mutat la cel cu care nu vrea să plece fără mamă-sa? Mă refer l un copil normal, că un copil autist sau retardat, nu ştie ce vrea, se simte bine şi în orfelinat....
Mda, nu e vorba de inoctrinare, si nici nu incerc sa va conving de ceva. Aveti vreo propunere cu privire ce program de vizita i s-ar potrivi unei mame ce si-a impiedicat ani de zile copilul normal sa aiba o legatura normala cu tatal sau normal?
Programul de relaţii personale se stabileşte pentru părintele care nu locuieşte cu copilul, nu pentru cel care nu a fost lăsat (afirmaţia respectivului) să vadă copilul, adică părintele plecat din sânul familiei.Dacă s-ar dovedi că într-adevăr tatăl a fost de cea mai bună credinţă şi a insistat civilizat să-şi vadă băiatul, s-a interesat de el de la naştere, a ajutat mama la toate cele necesare şi, ca răspuns, copilului i s-a interzis întâlnirea cu tata, aş stabili program de relaţii la o instituţie de profil - DGASPC sau Autoritatea Tutelară, în prezenţa unor specialişti, care să constate cauza respingerii tatălui de către copil.Dacă mama e vinovata, aş apela la acele măsuri care trebuie să convingă mama să oblige copilul să stea cu tata.
Dar dacă s-ar dovedi că respectivul tată a fost inconsecvent, că nu a respectat dreptul copilului la sine, că a folosit programul de relaţii pentru şicanarea mamei, nu numai că nu i-aş da program de relaţii lărgit, ci aş reduce la minim întâlnirile.
Vorbesc, repet, despre un copil normal, nu de unul retardat sau autist.
Si daca s-a constat ca mama a sicanat tatal ani de zile folosindu-se de copil pentru a se razbuna pe el? Ce program ar trebui sa primeasca mama in cazul in care instanta ar admite schimbarea domiciliului de la mama la tata?
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)