avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata

Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai putea avea in vedere? Indic ca se solicita schimbarea domiciliului pentru ca mama nu a respectat niciodata dreptul copilului de a avea legaturi cu tatal sau si refuza orice fel de dialog cu tatal legat de copil.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:21, 4 Decembrie 2017
Cred ca depinde de mama.
In prima faza intr-o lume ideala as zice ca ar fi bine sa se ceara vizita mamei sub supraveghere, la DGASPC. Nu acasa la tata pentru ca buna, rea si mama trebuie sa isi faca propria relatie cu minorul, insa sub supravegherea unei autoritati neutre.
Apoi ar fi important daca mama merge la consiliere, daca cauta ajutor, daca se trateaza, daca inceacra sa indrepte situatia. Daca da, atunci in timp as zice ca ar fi bine sa primeasca program extins cu week-end-uri si vacante. Daca nu, atunci tot sup supravegherea DGASPC.
Haideti sa va fac un paralelism ca sa pricepem mai usor. alienarea roade sufletul si comportamentul unei persoane precum cancerul. Ati lasa un minor in grija unei persoane cu cancer in faza terminala? Nu.
Eu asa vad lucrurile.
Suferinta emotionala grava este ceva ce mutileaza. Parintele care alieneaza cu adevarat e un om foarte foarte bolnav, care are nevoie de ajutor.
Din pacate pentru asemenea situatii se ia in calcul terapia copilului, terapia nerezidentului insa aproape niciodata terapia rezidentului. Desigur, sunt situatii in care vina este la mijloc, insa eu acum ma refer strict la cele de alienare in care copilul este ascuns, se gasesc motive incredibile ( ultimul vazut acum la alt topic cu minora care nu vrea la tata pentru ca acesta isi permite sa doarma la pranz) si multe altele. Cei care fac asta nu trebuie pedepsiti, amendati, tarati prin tribunale ci trimisi de urgenta la terapie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)