Maine trebuie sa mergem sa semnam cererea de divort la notar pe cale amiabila.
Eu dupa casatorie m-am mutat in alt judet (in capatul celalalt al tarii) si acum am cerut viitorului meu fost-sot timp sa pot sa-mi reglez situatia : sa-mi gasesc si eu un servici sa ma pot intretine si pana atunci sa pot locui in apartamentul care ne apartine (bun comun).
In prima instanta a zis ca da nu e nicio problema, apoi s-a razgandit si a zis ca nu, ca s-a interesat el si ca de la semnarea actelor de divort (daca semanam maine in data de 25 ianuarie va fi finalizata cererea) avem 3 luni termen sa vindem apartamentul.
va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva ce sa fac : are dreptate si trebuie sa il vindem in 3 luni de la definitivarea divortului sau nu ?
As vrea sa nu mai merg maine sa semnez, dar dupa se merge in instanta si e foarte greu.
Ma presioneaza si nu stiu ce sa fac? Daca imi zice ca sa parasesc casa dupa ce se finalizeaza cererea. Are voie? Cum sa procedez?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ca s-a interesat el si ca de la semnarea actelor de divort (daca semanam maine in data de 25 ianuarie va fi finalizata cererea) avem 3 luni termen sa vindem apartamentul.
ori a fost informat gresit, ori va minte.
Pana la partaj si partajul il puteti face oricand ca e imprescriptibil, , nu va poate da afara daca dvs locuiti acolo.
Cat de grav este faptul ca eu de cand m-am mutat aici in oras am ramas cu buletul facut pe adresa socrilor? La momentul respectiv am stat la o matusa de a lui intr-o garsoniera fara sa platim chirie. El in schimb are buletinul pe adresa de aici. La primarie figuram cu ambele propietati pentru ca in timp socrii au facut act de vanzare-cumparare pe numele lui (cu titlu de uzufruct ) si acolo figurez ca sotie a lui.
Apartamentul l-am luat prin prima casa si dupa vreo 5 ani si ceva l-am platit. In august anul acesta am scos de la notar dovada aceea ca noi suntem unicii propietari si mentionez ca detinem contract de vanzare-cumparare pe numele nostru ca bun comun.
Cred ca este cazul sa consultat un av aveti multe intrebari,temeri etc.Daca credeti ca nu va descurcati nu va prezentati la notar sau amanati si va duceti insotita de un avocat.Nimeni nu va poate obliga sa semnati divortul si sau partajul la notar ,aveti varianta instantei,mai castigati cel putin un an pana divortati si un an sau doi dupa pana cand faceti partajul.Trebuie sa intelegeti ca ce va spune sotul poate sa nu fie adevarat,adresati -va unui profesionist.