avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita

Buna seara,am un credit de nevoi personale pe care din diferite motive nu L-am mai putut plăti.Am primit o somație ca voi avea poprire pe conturi,întrebarea mea este Dc pot stabili o înțelegere cu executorul pt a plăti,mi am schimbat locul de munca de curând și nu as vrea sa ajungă somația acolo
Cel mai recent răspuns: Elena Madalina , utilizator 13:56, 5 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intelegerea trebuie sa o faceti cu creditorul .Numai creditorul decide daca este de acord sa accepte intelegerea pe care o propuneti sau va continua executarea silita.
Deci trebuie sa merg la banca nu sa discut cu executorul?Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Creditorul este cel care decide daca accepta intelegerea dvs. Daca accepta intelegerea propusa se va incheia o conventie de plata a debitului in conditiile solicitate/convenite cu dvs. Prin conventie veti solicita creditorului sa ceara executorului judecatoresc fie suspendarea executarii silite fie incetarea acesteia, rugand sa va comunice o copie inregistrata la executor a acestui demers.
Vedeti si art. 700 si urmatoarele din Codul de procedura civila
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Va multumesc frumos,o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita isabela67 isabela67 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ce sa fac in urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, in lei, la Alpha Bank. Mi-am pierdut locul ... (vezi toată discuția)
Executare silita Elena Madalina Elena Madalina Buna dimineata.Am un credit de nevoi personale pe care la un moment dat nu L-am mai putut plăti.Am primit o somație ca mi se va face poprire pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli suspendare executare silita laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatii unei companii nationale cu o sentinta executorie impotriva companiei. au demarat actiunea de executare silita, s-au poprit conturi si ... (vezi toată discuția)